Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? 15 Mart 2022 Brent petrol kaç dolar? Güncel petrol fiyatları - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Kuzey Denizi'nden çıkarılan Brent petrol fiyatı piyasalara yön vermeye devam ediyor. Londra Brent ya da Brent Blend olarak bilinen Brent petrol fiyatı araştırılıyor. Rusya Ukrayna savaşı ve Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle geçtiğimiz hafta 130 dolar seviyesini aşan Brent petrolde düşüş sürüyor. Peki, 15 Mart Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? İşte, 15 Mart 2022 Uluslararası piyasada petrol fiyatlarında son durum...

        2

        15 MART BRENT PETROL NE KADAR OLDU?

        Spot piyasada gece saatlerinde 98 dolara kadar gerileyen Brent petrol fiyatı, 15 Mart sabahında 100 dolar seviyesinde yer alıyor.

        3

        Rusya ile Ukrayna arasında diplomatik ilerleme umuduyla petrol fiyatları düşüş gösterirken, Brent petrolün varil fiyatı, TSİ 23.41 itibarıyla yüzde 5'in üzerinde azalışla 106 dolara geriledi. Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varili de aynı dakikalarda yüzde 6'yı aşkın değer kaybederek 102 dolardan alıcı buldu.

        4

        Analistler, petrol fiyatlarındaki düşüşün artan benzin fiyatlarıyla tüketici harcamalarının yavaşlayacağına dair endişeleri hafifletebileceğini ancak söz konusu düşüşün muhtemel nedenlerinden biri olan Çin'deki Kovid-19 salgının yeniden artışa geçmesinin ise tedarik zinciri aksamaları ve bunun ABD ekonomisi üzerindeki etkilerine ilişkin kaygıları tetikleyebileceğini belirtti.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ