Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Brighton Manchester City MAÇI ÖZETİ! İngiltere'de şampiyon belli oldu! - Futbol Haberleri

        İngiltere Premier Lig'in son haftasında Brighton'ı 4-1 yenen Manchester City, şampiyonluğa ulaştı.

        Ligin 38. ve son haftasına, Liverpool'un bir puan önünde lider giren Manchester City, Brighton'a konuk oldu. Liverpool ise Wolverhampton'ı ağırladı.

        Manchester City, Agüero'nun 28, Laporte'un 38, Mahrez'in 63 ve İlkay Gündoğan'ın 72. dakikadaki golleriyle maçı 4-1 kazandı.

        Liverpool da Mane'nin 17 ve 81. dakikada attığı gollerle Wolverhampton'ı 2-0 mağlup etti.

        Bu sonuçla puanını 98'e çıkaran Manchester City, Liverpool'un bir puan önünde art arda 2'nci, toplamda 6. kez şampiyon oldu.

        Liverpool, 96 puanla Real Madrid'e (2009-10 sezonu) ait Avrupa'nın 5 büyük liginin tarihinde en fazla puan toplayan lig ikincisi rekorunu kırdı.

        LIVERPOOL'UN HASRETİ BİTMEDİ!

        Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'ya karşı mucizevi bir geri dönüşe imza atan Kırmızılar, ligde de zoru kovaladı ancak başarılı olamadı! Wolverhampton'ı evinde 2-0 mağlup eden Liverpool puanını 97'ye yükseltti ve tarihinin en iyi ikinci lig derecesini elde etse de bu rekor şampiyonluğa yetmedi!

        1992 yılından Premier Lig olarak oynanmaya başlayan İngiltere'nin en üst düzey futbol liginde en son 1989-90 sezonunda şampiyon olan Liverpool, 29 yıllık hasretine nokta koyamadı!

        Liverpool, Premier Lig tarihinde yılbaşına lider girip üçüncü kez şampiyonluk kaçırdı. Kırmızılılar daha önce 2008-09, 2013-14 sezonlarında da aynı kaderi yaşamıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ