Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Bülent Ersoy ve Selami Şahin, Harbiye'de tarih yazdı

        Tüm protokol ve 8 kategorinin yanı sıra merdiven ve merdiven üstlerinin de dolup taştığı 6 bin kişinin izlediği gecede, Bülent Ersoy ve Selami Şahin’i dinlemeye gelenler, geçmişten bugüne iz bırakan şarkılar ile zamanda yolculuk yaşadı.

        SELAMİ ŞAHİN: “EĞER YILLARDIR VARSAM SİZİN SAYENİZDE!”

        Sahnenin ilk yarısında sahne alan usta sanatçı Selami Şahin; “Özledim, Kasımpaşalı, Ya Seninle Ya Sensiz, Baştan Başa Sen” gibi bir çok değerli şarkısına yer verdiği konserde şu sözleri dile getirdi: “Eğer yıllardır Selami Şahin varsa sizin sayenizde var. Harbiye Açıkhava’da sizlerle buluşmak benim için onurdur. Sahneye her çıktığımda ilk defa çıkıyormuş gibi hissediyorum ve bu gücü sizden, sizin güzel sevginizden alıyorum, Allah sizi başımdan eksik etmesin, iyi ki varsınız sizi çok seviyorum.”

        Muhteşem orkestrası ve davul şovlar eşliğinde Selami Şahin, gece boyunca ayakta alkışlanarak sevenleri tarafından hayranlıkla izlendi.

        REKLAM

        VE SAHNEDE DİVA!

        Konserin ikinci yarısında sahneye özel tasarım işlemeli, bembeyaz kostümü, kostümünü tamamlayan kap ve başlığı, ellerindeki eldivenleriyle çıkan Türk Sanat Müziği’nin Diva’sı Bülent Ersoy, perdenin açılmasıyla izleyenleri büyüledi.

        “Elveda Gençliğim, Sen Gençliğimin Katilisin, Bir Teselli Ver, Çile, Bir Garip Yolcuyum” eserlerini arka arkaya yorumlayan Bülent Ersoy, performans aralarında sıkça ayakta alkışlandı. 40 kişiden oluşan dev orkestrasıyla adeta gövde gösterisi yapan Diva: “Teşrifleriniz bir onur. Burayı Hınca Hınçdolduran siz değerli izleyicilerime, 48 yıllık musiki yaşamımda hep yineleriyaşatan sizlere müteşekkir olduğumu ifade edecek kelime bulamıyorum kelime haznemde. Teşekkürüm sonsuz, sevgim sonsuz, saygım sonsuz, lütfen kabul buyurunuz hoş geldiniz” diyerek coşkuyla izleyicisine teşekkür etti.

        REKLAM

        MUHTEŞEM DÜET

        Sahneden bir dakika dahi gözlerini ayıramayan izleyiciler, gecenin sonunda “Senin Olmaya Geldim” ve “Sefam Olsun” şarkılarında Bülent Ersoy ve Selami Şahin’in düet yapmasıyla tarihi bir ana tanıklık ettiler.

        Diva sahneye “50 yıllık arkadaşım Selami Şahin. Hocam Melahat Pars, beni Saner Plak’a yolladı, orada kendisini tanıma şerefine eriştim. O dönemin kafa sanatkarları Selami Şahin’in şarkıları olmadığı plak çıkarmazlardı. Musiki tarihine imzasını atan, çok önemli bestekardır Selami Şahin” diyerek Şahin’i sahneye davet etti. Usta besteci ve yorumcu Selami Şahin, “Bülent Hanım’la aynı sahnede olmaktan çok mutluyum” diyerek mikrofonu 2. kez eline aldı. Diva ve Şahin, izleyicileriadeta büyülediler. Cep telefonlarıyla Diva ve Şahin’i görüntüleyen izleyiciler, tarihi ana tanıklık etmenin büyüsü içindeydiler.

        REKLAM

        MİKROFONSUZ OKUDULAR

        Selami Şahin ve Bülent Ersoy, düet yaptıkları “Senin Olmaya Geldim” şarkısında mikrofonlarını ellerinden bırakarak şarkılarını mikrofonsuz seslendirdiler. Mikrofonsuz performanslarıyla sesleriyle Açıkhava’yı inleten 2 usta, ayakta alkışlandı.

        Konseri izlemeye gelenler arasında Selami Şahin'in eşi Didem Şahin de vardı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ