Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Burası Alaska değil! İçinde sıra gecesi yapıyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bursa'da son bir haftadır etkisini sürdüren soğuk hava ve kar yağışı İznik ilçesinin kırsal Derbent Mahallesi'nde de etkisini sürdürüyor.

        İHA'nın haberine göre emekli öğretmen Mümin Ergül torunları ve eşi ile birlikte tam 4 gün boyunca örneği Alaska’da bulunan eskimo evi yaptı.

        Kardan evin içerisine halı, kilim ve minder döşeyen Ergül, elektrik hattı da çekerek kardan yaptığı eskimo evinde misafirlerini ağırlamaya başladı.

        REKLAM

        ESKİMO EVİNDE SIRA GECESİ

        Mümin Ergül kardan yaptığı evin elektriğini ise dışarıdan çektiği kablo ile sağlıyor.

        Aydınlanınca gece lambasını andıran eskimo evinde ailesiyle bir araya gelen Ergül; kardan evde cep telefonundan dinlediği türküler eşliğinde sıra gecesi yapıp ailesiyle ziyafet çekiyor.

        Mahalle halkının yoğun ilgisini çektiğini için kapısından misafirinin eksik olmadığını belirten emekli öğretmen kardan evin eriyene kadar keyfini sürmek istediklerini söyledi.

        Torunları istediği için böyle bir ev yapma kararı aldığını belirten Mümin Ergül, “Bizim buralara bayağı bir kar yağmıştı. Torunlar "eskimo evi yapalım" dediler. Tam 4 gün boyunca torunlar ve hanımla bu evi yaptık. Yaklaşık çapı 2.60; boyu da 8 metreye yakın. Dayanıklı oldu, halen oturuyor keyfini sürüyoruz" dedi.

        Ergül birçok insanın da evin yanına gelerek fotoğraf çektirdiğini belirtti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ