Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Çakşır Otu Nedir, Faydaları Nedir? Çakşır Otu Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İçeriğinde bulunan tanen, alkaloid, saponin, reçine ve uçucu yağlarla sağlığa birçok faydası olan Çakşır otu, kendiliğinden toprakta yetişen bir bitkidir. Bu nedenle ülkemizde yetişme oranı yüksektir. Yazın sıklıkla yol kenarlarında rast geldiğimiz bu bitkinin sağlığa faydaları merak edilmektedir. Çakşır otu neye iyi gelir, çakşır otu ne işe yarar gibi soruların cevaplarını ve bu otla ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için yazımızda derledik. İşte o bilgiler…

        Çakşır Otunun Faydaları

        Çakşır otu, ülkemizde yetişen birçok ottan biridir. Nem bakımından yüksek değerlere sahip olmayan topraklarda genellikle kendiliğinden yetişme eğilimi gösterir. İçeriğinde bulundurduğu birçok faydalı madde nedeniyle birçok derde deva olabilen bir bitki çeşididir. Çakşır otu faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da dile getirilmektedir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, çakşır otu kökünün iktidarsızlık, kısırlık gibi cinsel sorunların tedavisinde kullanıldığını bildirmektedir. Birçok derde deva olan, hayat kalitesini artıran mucizevi bitkilerden biri çakşır otunun faydaları şunlardır:

        REKLAM
        • Çakşır otu hücrelerin yenilenmesine katkı sağlar. Bu durum sonucunda yaraların erken iyileşmesi gerçekleşir.
        • Cinsel gücü artırıcı bir etki gösterir.
        • Vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına, böylece vücudun yenilenmesine yardımcı olur.
        • Toksinlerin atılmasına fayda sağladığı için bağışıklığın güçlenmesine böylece de soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmaya yol açar.
        • İştah açar. Bu özelliği nedeniyle kilo almak isteyip çeşitli nedenlerle alamayan ve iştah kapanıklığı yaşayan bireylerin sağlıklı kilo almalarını destekler.
        • Enerji verir.
        • Sinir sisteminin görevlerini gerçekleştirmesine yardımcı olur.
        • Kasları ve kemikleri güçlendirici etkisi vardır.
        • Cilde sürüldüğü takdirde ciltteki leke ve izlerin iyileşmesine katkı sağlayarak cildi güzelleştirir.
        • Sakinleştirici etkisiyle sinirleri yatıştırır. Bu anlamda, depresyonu önleyici bir etkide bulunabilir.
        • Sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olur.

        Çakşır Otu Nasıl Hazırlanır?

        Birçok derde deva bitki çakşır otunun nasıl hazırlandığı merak edilmektedir. Çakşır otu nasıl yapılır sorusu birçok kişi tarafından aratılmaktadır. Çakşır otu aktarlarda macun, yağ, toz ve kök halinde satılmaktadır. Macun şeklinde tüketilebileceği gibi yağı da kullanılabilir. Tozu ve kökündense çay yapılarak tüketilmesi de mümkündür. Birçok kişi tarafından çay halinde tüketmek tercih edilmektedir. Bu otun çayı ise şu şekilde hazırlanır:

        Çakşır otu çayı, otun kökünden veya tozundan yapılmaktadır. Çakşır otu kökü ya da 1 tatlı kaşığı çakşır otu tozu kaynatılan suya eklenerek 15 dakika demlemesi beklenir. Demlenen çay, sonra süzerek tüketilebilir. Günde bir fincan içilmesi tavsiye edilir.

        Çakşır Otu Zararları

        Vücut için birçok yararı bulunan çakşır otunun zararları da merak konusudur. Birçok açıdan fayda sağlayan bu bitkinin fazla miktarlarda tüketilmesi kesinlikle tavsiye edilmektedir. Çakşır otu, fazla miktarda tüketildiğinde ruhsal durumu olumsuz etkilemektedir. Bu durum da kişiler üzerinde tehlikeli sonuçlar doğurabilir.. Aynı zamanda hamilelerin ve kronik ya da başka herhangi bir sağlık sorunu olan bireylerin çakşır otu kullanması kesinlikle tavsiye edilir. Herhangi bir şekilde bu otu tüketmek isteyen ve sağlık sorunlarına bu bitkiyle çözüm üretmek isteyen kişilerin düzenli kullanıma başlamadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ