Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Çam Kozalağı Pekmezi Faydaları Nedir? Çam Kozalağı Pekmezi Faydaları ve Zararları Neler?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Pekmez çeşitleri özellikle kış aylarında meydana gelen hastalıklardan korunmak için kişiler tarafından tüketimi tercih edilir. Bunlardan biri de çam kozalağı pekmezidir. Çam kozalağı pekmezinin yapımı kişiler için oldukça zahmetli bir süreçtir. Akciğerler için önemli bir pekmez olan çam kozalağı pekmezi solunum yolu hastalıkları için de şifa niyetine kullanılır. Aktarlardan da alınabilen çam kozalağı pekmezi faydaları İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanlardan tarafından da aktarılır ve sağlık için tüketimi önerilir.

        Çam Kozalağı Pekmezi Faydaları

        • Çam kozalağı pekmezi solunum yolları için tüketildiğinde fayda sağlar. Özellikle bronşit ve astım hastalıklarında kullanılır.
        • Çam kozalağı pekmezinin balgam söktürücü özelliği bulunur. Öksürük problemlerinde de çam kozalağı pekmezi kullanılır.
        • Akciğeri temizleyen doğal bir besindir.
        • Yüksek bir mineral içeriğine sahiptir. Bu yüzden sigara içen kişiler tarafından tüketilirse, sigaranın ortaya çıkardığı zararları aza indirir.
        • Nezle ya da grip gibi hastalıkların tedavisi sırasında kullanılır.
        • Bağışıklık sistemi için koruyucu bir özelliğe sahiptir.
        • Üst solunum yollarına iyi gelir.

        Çam Kozalağı Pekmezi Zararları

        REKLAM

        Çam kozalağı pekmezi doğal bir ilaç olarak görülür. Şifalı bir bitkisel besin olarak tüketilen çam kozalağının faydaları kadar zararları da kişiler tarafından merak edilir ve araştırılmaktadır. Çam kozalağının insan sağlığı üzerinde bilinen olumsuz bir etkisi yoktur. Ancak her doğal besinde olduğu gibi çam kozalağı pekmezinin de tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Aşırı bir şekilde çam kozalağı pekmezi tüketilirse bazı yan etkiler meydana gelebilir. Bunun yanı sıra çam kozalağı pekmezini evde yapmayı tercih edenler kozalağın olgunlaşmış olmasına dikkat etmeliler. Aksi halde olgunlaşmamış çam kozalağından yapılan pekmezler mide sorunlarına yol açar.

        Çam Kozalağı Pekmezi Nelere İyi Gelir?

        Çam kozalağı pekmezi neye iyi gelir sorusu, sağlıklı beslenmek isteyen ve hastalıklara doğal yollar ile çözüm bulmak isteyen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Çam kozalağı şu hastalıklara iyi gelir:

        • Akciğerleri temizler
        • Üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.
        • Öksürük kesicidir. Balgam sökülmesinde yardımcı olur.
        • Mineral oranı yüksektir.
        • Çocuklar ve yetişkinlerde bağışıklık sistemi dostudur.
        • Bağırsak sağlığı için önemlidir. Bağırsaklardaki iltihapların ve mikropların önüne geçer.

        Çam Kozalağı Pekmezi Günde Kaç Kere Tüketilmeli?

        Çam kozalağı pekmezi, sağlık için şifa deposu olsa da tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Fazla tüketim yapıldığında sağlık için şifa olan bu besin yan etki gösterebilir. Bu yüzden uzmanlar tarafından önerilen tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Çam kozalağının yetişkinlerde de çocuklarda da tüketimi uygundur. Bu doğal besinin yetişkinler için günlük tüketim miktarı 1 yemek kaşığı olarak önerilir. Çocuklarda ise bu miktar bir çay kaşığını geçmemelidir. Çam kozalağından en fazla verimi almak için sabah aç karnına tüketilmesi daha uygundur. Çam kozalağını direkt olarak ağızdan alabilirsiniz. Bunun yanı sıra sütün içerisine, yoğurdun içine ya da tatlılarınızın üzerine dökerek çam kozalağı pekmezini tüketebilirsiniz. Çam kozalağı pekmezi normal pekmez gibi tüketilemez.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ