Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti fiyatı belli oldu mu, köprü nerede? 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar, kaç lira, açıklandı mı?
        1

        İstanbul'u Çanakkale'ye, sonrasında da Kuzey Ege'ye bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Asya ve Avrupa kıtaları arasındaki 1 saatlik mesafeyi Çanakkale Boğazı üzerinden 6 dakikaya düşürmeyi planlayan Çanakkale Köprüsü'nün 5 yılda tamamnlandğı biliniyor. Açılış için hazırlıklar sürerken vatandaşlar ve köprüyü kullanmaya hazırlananlar Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar, kaç TL olacak sorusunu araştırmaya başladı.

        2

        1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

        CNN Türk’ten Hakan Çelik'in konuğu olan Bakan Karaismailoğlu, Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ile ilgili sorulara "Geçiş ücretleri konusunda şöyle söyleyeyim finans modeli var. Yatırım miktarı var. Her yıl olan işletme maliyeti ve finans maliyeti var. Bunu vatandaşımıza yansıtırken en uygun şekilde yansıtacağız. Cumartesi günü açıklayacağız. Feribot ücretleri var 100 TL otomobil için, kişi başı da 6 TL ödeme yapıyorsunuz. Yarım saat için... Burada 6 dakikada geçeceksiniz.

        3

        Cumartesi günü en az yük getirecek bedeli açıklayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı resmi açılışla bunu da açıklayacaktır. Osmangazi Köprüsü 184 TL ücret alıyoruz. Burada da makul bir bedel olacak. Daha uygun olsun daha çok araç geçsin amacımız" yanıtını verdi.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ