Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Çaykur Rize - Galatasaray maçının yazar yorumları: Hakem intikam aldı - Muslera kendini feda etti - Son dakika spor haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Her şeyden evvel Fernando Muslera'ya çok ama çok üzüldüm. Çok şanssız bir pozisyonda ayağında iki kemik kırıldı. Kendisine acil şifalar diliyorum ve "Mejorete pronto Nando" diyorum. Ligin en kaliteli ve etkili oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsünü tüm futbolseverleri üzmüştür diye düşünüyorum.

        2

        Ofsayt olduğu bariz bir pozisyonda ayağı kırıldı. Bu kuralın (Ofsayt da olsa pozisyon devam etsin) saçmalığı artık değişmeli. İkinci geçmiş olsun dileğimiz ise Florin Andone'ye. Bu sene G.Saray forması ile çapraz bağlarının kopmasına neden olan bir sakatlık yaşayan Andone, yine aynı dizinden şanssız bir sakatlık yaşadı. Aynı diz olduğu için çapraz kopmasa bile ciddi bir esneme olmuştur.

        3

        Dün de Rize maçında 2 ismini kaybeden G.Saray, bana göre yanlış bir penaltıyla geriye düştü. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı görmüş olsa dahi VAR hakemi Koray Gençerler'in Uğurlu'yu ikaz etmesi gerekirdi. Saracchi'nin bir müdahalesi var ama o kısmi temas ile penaltı olmaz bana göre. Bence hatalı karardı. Yani G.Saray hem maalesef saçma bir kural dolayısıyla ofsayttan devam eden bir pozisyonda Muslera'yı kaybetti hem de yanlış bir penaltı ile geri düştü.

        4

        G.Saray bence psikolojik olarak bozuldu ve sezon finali geldi. Marcao sakattı. Muslera eklendi. Luyindama zaten yok. Andone yokken Adem de cezalı oldu ve Donk da olmayacak haftaya. G.Saray yapısal olarak zirveden koptu mu ikinciliği falan hedefleyebilen bir kulüp değil. Trabzon ve Başakşehir de dahil kalan 7 maçı da kazansa bu G.Saray'a yetmeyebilir. Bu psikolojide yeniden ayağa kalkmaları da zor olabilir.

        5

        İBRAHİM YILDIZ: Aslında kaybedilen Rize maçı 14'üncü dakikada bitmişti Galatasaray adına. Oyuncular kaptan Muslera'nın ayağının kırılmasının etkisinde kaldılar. Psikolojik yıkıma uğradılar. Bu duyguyu uzun süre üzerlerinden atamadılar. Penaltı golüyle iyice oyundan düştüler.

        6

        MEHMET DEMİRKOL: Seneler evvel Selçuk İnan için Türk futbol tarihinin gidişatını değiştiren adam demiştim. Ama Muslera bunun çok ötesine geçti. 10 yıldır lige damga vuruyor. Geçmiş olsun Nando. Daha sağlam döneceğinden hiç şüphem yok. Bu sakatlığa bir Andone'nin talihsizliği eklenince maç hakkında yazmak zor tabii.

        7

        Özetle: Saracchi’yi savunma görevlerinden kurtarmanız lazım. Onun arkasını Ahmet Çalık’la kapatmaya çalışınca sorun büyüdü. Ünal Karaman’ın planı da buydu. Donk ve Lemina’yı baskılayıp Mariano’ya döndürmediler, Ahmet’in oyun kurmasını istediler. Bu Galatasaray’ın işini çok zorlaştırdı.

        8

        ERMAN TOROĞLU: Sonunda Muslera sakatlandı. Peki neden 'sonunda' kelimesini kullandım? Bu Muslera inanılmaz işler yaparak Galatasaray'ı çok maçta ipten aldı ve maçı kazandırdı. Ama dün akşam olduğu gibi arkadaşları yine yürüyorlardı. Sakatlanana kadar 2-3 kez rakiple karşı karşıya kalıp topu çıkardı, sonunda öyle bir pozizyonda sakatlandı ki Galatasaray'ı ipten alamadığı gibi kendini feda etti..

        9

        Bu kadar büyük aradan sonra ve bu virüs belasından sonra sakatlıkların olacağı belliydi. Ama yazıktır piyongo Muslera'ya vurdu. Muslera'nın arkadaşları gereğini yapsalardı bu kadar pozisonda rakiple Muslera'yı baş başa bırakmazlardı, hepsi kaçak güreştiler. Galatasaray için de sezon bitmiş oldu..

        10

        AHMET ÇAKAR: Galatasaray kötü de oynasa sahada adeta geçen senenin intikamını alırcasına kararalar veren bir hakem vardı. Galatasaray'ın aleyhine verdiği penaltıya asla katılmıyorum.

        11

        Aynı hakeme sormak lazım, ikinci yarıda Andone'nin sakatlandığı pozisyonda VAR'ın, hakemi kenara davet etmesi normal ve usule uygun olmasa da madem davet edildin, orada Rizesporlu kalecinin topa teması yok ve Andone'nin diz kapağının üzerine düşüyor. Maden VAR çağırdı, futbolun düz mantığında o da penaltı. Yine ilk yarıda Donk'a yapılan net penaltı var. O da es geçildi.

        12

        LEVENT TÜZEMEN: Galatasaraylı oyuncular, Rize'de 'Biz şampiyon olacağız' havasında değillerdi. Sadece Kaptan Muslera inanmıştı. İki tane net golü önledi. Muslera'nın sakatlığı Galatasaraylı oyuncuları 'Bu maçı Kaptan için kazanalım' havasına bile sokmadı.

        13

        Ben Terim'in yerinde olsaydım Saracchi'yi Linnes ile değiştirir ya da Ömer'i oraya çekerdim. Başta Falcao olmak üzere Donk dışında G.Saray'ın elle tutulacak tek oyuncusu yoktu.

        14

        ŞANSAL BÜYÜKA: Muslera hevesimi, heyecanımı, maç izleme merakımı aldı götürdü. Bu sakatlığa çok üzüldüm çoook... Gerçekten içim yanıyor. Sanki bu sezon Galatasaray’ı reddediyor, istemiyor gibi... Bunun adı şanssızlık, uğursuzluk olabilir mi? Çok daha fazlası... Bir takımın başına ne kadar kötülük varsa, hepsi birden gelir mi?

        15

        Takım omurgasının iki çok önemli adamı, önce Marcao, sonra Galatasaray’ın “vazgeçilmez”i, güzel adam Muslera sezonu kapattı. Üstelik Muslera'nın bacağının kırıldığı pozisyonun başlangıcı ofsayt... VAR kesin iptal edecek. Pisi pisine gitti Muslera... Andone’nin sakatlığını saymıyorum bile... Dileyelim bu son olsun. Dileyelim kötü kader insafa gelsin.

        16

        ARİF KIZILYALIN: Muslera'nın sakatlığına futbolun o çirkin endüstriyel tarafı neden oldu. Evet, FIFA'ya her geçen gün kural dayatan IFAB, 1.5 yıldır yardımcı hakemlere diyor ki, "Ofsaytsa bile bayrağını kaldırma, pozisyon bitsin VAR'a bakarsın.."

        17

        Yani gol olsun, olmasa da yalandan sevinilsin, reyting yapılsın! Oysa futbol bildik kurallarla oynansa, Erdinç Sezertam gibi 3. sınıf bir yardımcı hakem bile o ofsaytı kaldırır; Muslera da olmayan pozisyona kurban gitmezdi...

        18

        DENİZ ÇOBAN: Bayrağın geciktirilmesi hakemlerden istenen bir uygulama. 38’de Rizespor lehine verilen penaltıda, Saracchi’nin Samudio ile mücadelesindeki penaltı kararını ağır eleştiremem. Saracchi’nin Rizesporlu oyuncuya teması vara ama bence devam kararı daha doğru olurdu. Andone’nin sakatlandığı pozisyonunun ise, faulden çok bir kaza olduğu fikrindeyim. Bu nedenle penaltı kararınının çıkmamasını doğru buluyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ