Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

CHP’de gündem cumhurbaşkanı adayı ve adayın belirleneceği ön seçim. Sandıkların ne zaman kurulacağı, aday olma kriterleri, adaylık için gerekli destek şartı, hangi tarihten sonra üye olanların oy kullanamayacağı gibi teknik konuların yer alacağı yönerge çalışması sürüyor. Yönergeye son halinin 10 Şubat’ta yapılacak olan Parti Meclisi toplantısında son halinin verilmesi bekleniyor.

Adaylık için ismi en çok geçen iki kişi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Ekrem İmamoğlu. İmamoğlu, yaptığı basın açıklaması ile sürece destek verdiğini belirterek Genel Başkan Özgür Özel’e teşekkür etti. Ancak ön seçime temkinli yaklaşan Yavaş, aday belirlemek için erken olduğu görüşünde. Yavaş, seçim tarihi kesinleşmeden aday belirlemenin doğru olmayacağını kaydettiği biliniyor.

Haberi Görüntüle
ÖZEL, YAVAŞ İLE GENEL MERKEZDE BULUŞTU

CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre genel merkez ve Mansur Yavaş arasında kesintisiz bir diplomasi yürütülüyor. Geçtiğimiz perşembe günü Yavaş ile yemekte buluşan Genel Başkan Özgür Özel pazartesi akşamı bir kez daha Yavaş ile görüştü. MYK toplantısı sonrası gerçekleştirilen görüşme genel merkezde yapıldı. Gündem yine ön seçim ve aday belirleme oldu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ