Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çiftçilerin eylemi Avrupa'da yayılıyor
        1

        Son dönemde uygulanan tarım politikaları başta Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan olmak üzere pek çok AB ülkesinde çiftçileri memnun etmiyor.

        2

        Avrupanın dört bir yanındaki çiftçiler geçen yıldan beri akaryakıt fiyatları, vergilerdeki artış ve destekleme ödemelerinin yetersizliği nedeniyle kamu kurumları ve çeşitli kuruluşların önüne çamur veya gübre dökerek ya da yolları kapatarak protestolar düzenliyor.

        3

        Avrupalı çiftçiler, AB'ye, "Yeşil Mutabakat kapsamında karbon gübre ve pestisit kullanımına ilişkin katı kurallar getirerek tarımsal üretimi zorlaştırma" eleştirisinde bulunuyor.

        4

        Fransa'nın Argenteuil kentinde çiftçiler, hükümetin tarım politikalarını protesto etmek için Parise giriş-çıkış güzergahlarını traktörleri ile kapatarak eylem yaptı.

        5

        Fransa'nın başkenti Paris'te, Başbakanı Gabriel Attal'ın konuşması ve tarım sektörüne yönelik herhangi bir açıklama yapmaması üzerine çok sayıda çiftçi traktörleriyle konvoy oluşturarak A6 yolunu trafiğe kapattı.

        6

        Fransız jandarma zırhlı personeli, konvoyun, Parise doğru daha fazla ilerlemesini önlemek üzere traktörleri engelledi.

        7

        İTALYA

        Avrupa Birliği'nin (AB) tarım politikalarının protesto edildiği ülkelerden İtalya'da çiftçiler, Brüksel'in protestolarını anlamasını beklediklerini aksi takdirde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

        8

        Ülkede bugün de Milano yakınlarında Melegnano, Brescia ve Terni gibi kentlerde çiftçiler, traktörleriyle yollara döküldü. Çiftçilerin traktörlerine "Çiftçiler yoksa, gıda da yok" ve "Bütün Avrupayı bloke etmeye hazırız" yazılı dövizler astıkları görüldü. 20 kadar traktörün de Melegnano beldesi içinde protesto kapsamında tur attığı gözlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ