Çin: ABD ile müzakerlere hazırız, ticaret savaşının galibi olmaz
Çin Başkan Yardımcısı Wang Qishan, ticaret anlaşmazlığının çözümü için ABD ile işbirliğine hazır olduklarını çünkü dünyanın en büyük iki ekonomisinin de aralarındaki çekişmeden zararlı çıkacaklarını söyledi.
ABONE OLBeijing ve Washington son birkaç aydır karşılıklı getirdikleri gümrük vergileriyle inatlaşmayı sürdürürken, giderek ciddileşen ticaret anlaşmazlığı finansal piyasaları sarsıyor ve küresel ekonomi üzerindeki kara bulutları artırıyor.
Şimdi gözler ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in bu ay sonunda yapacakları görüşmeye çevrilmiş durumda. Trump, ülkeleri arasında bir ticaret uzlaşması sağlanamazsa, 267 milyar dolar değerindeki Çin malına daha yeni vergiler getirme tehdidinde bulunmuştu.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ