Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Çin'in koronavirüs nedeniyle 10 günde inşa ettiği hastane açıldı - Haberler
        1

        Yeni tip koronavirüs (2910-nCoV) hastalarına yönelik özel olarak inşa edilen 1000 yataklı Huoshenshan Hastanesi, Pekin'de 2003'te şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS) nedeniyle inşa edilen bir hastanenin birebir aynısı olacak şekilde tasarlandı.

        2

        AA'nın Çin Merkezi Televizyonu kaynaklı haberine göre; 50 bin metrekarelik alanda farklı mesleklerden 7 bin kişilik ekiple inşa edilen 2 katlı hastanenin 30 yoğun bakım ünitesi bulunuyor.

        3

        Wuhan’da daha önce 2 haftada bitirileceği duyurulan 1500 yataklı bir hastanenin de inşaatı devam ediyor. Hastaneye dün de ülkenin 4 kentinden kalkan 8 uçakla 1400 askeri sağlık personeli getirilmişti.

        4

        Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan gün içinde yapılan açıklamada, ülkede 2019-nCoV salgını dolayısıyla 427 kişinin hayatını kaybettiği, 20 bin 604 kişinin de virüsten etkilendiği ifade edilmişti.

        5

        Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti.

        6

        Wuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

        22

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ