Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Cuma mesajları - En güzel resimli Cuma mesajları

        Cuma mesajları ile sevdiklerinin ve yakınlarının mübarek Cuma gününü tebrik etmek isteyen müminler, internet üzerinde en güzel mesajlara ulaşmak için "Cuma mesajları" ve "resimli Cuma mesajları" şeklinde arama yapıyor. İşte yakınlarınıza ve sevdiklerinize gönderebileceğiniz en güzel Cuma mesajları ve resimli Cuma mesajları...

        İslam dininde Cuma günü mübarek bir gündür. Bu gün, Müslümanların bayram günü olarak kabul edilmektedir. Cuma fününe özel kılınan Cuma namazı da camilerde cemaatle birlikte kılınmaktadır. Beş vakit namaz kılmayan müminler, Cuma namazının kaçırmamaya özen gösterirler.Cuma günü yapılan ibadetlere iki kat sevap verilir. Bugün işlenen günahlar da iki kat yazılır. Bilhassa Cuma gününü, günahlardan kaçarak ibadetle geçirmeye çalışmalıdır.

        Cuma günü, bayram günlerinden de faziletlidir. Dört hadis-i şerif meali şöyledir:(Günlerin en kıymetlisi cumadır. Cuma günü, bayram günlerinden daha kıymetlidir. Cuma, dünyada ve Cennette müminlerin bayramıdır.)

        EN GÜZEL CUMA MESAJLARI

        ●Gönlü kâbe olmayanın, sözü zêmzêm olsa içilmez... Hayırlı Cumalar

        ●Allah'ım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, gönlümü hakkımda hayırlı olandan razı eyle..! Cuma'nız mübarek olsun!

        ● “Gerçekleşmesi zaman alacak diye hayalinizden vazgeçmeyin. Zaman nasıl olsa geçecektir.” Cuma’nız mübarek olsun...

        ●Yolunu bilene, yolumuz düşsün inşallah... Hayırlı cumalar!

        ● Öncesi istek, sonrası duâ.. Allah’ım, Muhtacız Lûtfuna... Cuma’nız mübarek olsun…

        ● Bir yaş düştü içime. Ardından bir kelam dilime.. La tâknatu min rahmetillah" ''Allah'ın Rahmetinden ümit kesmeyin... Hayırlı Cumalar...

        ●Peygamber Efendimiz; "Bana yakın olanlar soyumdan gelenler değil, yolumdan gelenlerdir." diye buyurmuş. Allah hepimize "O" nun yolundan gitmeyi nasip etsin.

        ● İbadetlerimizin ve güzel ahlakımızın sorunlarımıza çözüm olması duasıyla, Cuma’nız mübarek olsun.

        ● Gönlünüzde olan her dua, Yüreğinizde can bulsun... Cuma’nız mübarek olsun!

        ●Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve muhabbetimizi gür bir sedayla haykırdığımız nice günler, yıllar duasıyla... Hayırlı Cumalar!

        ●Çıkarları için değil, "Allah içinsevenlere rast gelmeniz dileğiyle..." Cumanız mübarek olsun!

        ● Rahman ve Rahim olan Allah ın adıyla başladığımız şu mübarek cuma günümüz hayırlara vesile olsun...

        ●Cuma günü günah işlemeden geçerse, diğer günler de selametle geçer. (İ.Gazali) Hayırlı Cumalar.

        ● “Güzellik yapanlara daha güzeli ve fazlası vardır. Onların yüzlerini ne bir karartı sarar, ne bir zillet. İşte onlar cennetin halkıdırlar; orada süresiz kalacaklardır.” (Yunus/26) Hayırlı Cumalar…

        ● Öyle bir dua et ki; günahın tövbenin büyüklüğünden ağlasın… Şeytandan Yaradan’a sığın ki nefsin seni değil; sen nefsini yakasın. Hayırlı Cumalar.

        ●Bir ayete sımsıkı tutundum... "Allah sabredenlerle beraberdir..." Bırakırsam kaybederim biliyorum... Hayırlı cumalar!

        ● Ey Rabbim! Evimizden bereketi, dilimizden duayı, kalbimizden senin ve Resulünün sevgisini eksik etme. Dualarımızı kabul, ömrümüzü nurlu kıl. Amin, Hayırlı cumalar.

        ● Allah’ım, aklıma ilim ve hikmet; fikrime, feraset ve basiret; bedenime sıhhat ve afiyet; ruhuma da, tekamül ve metanet ihsan eyle. Cumamız mübarek olsun, amin!

        ● Cuma günleri, duanın kabul oIacağı bir an vardır. Cumanın gündüzü, gecesinden daha kıymetlidir. Allah Cumamızı ve ettiğimiz duaIarı kabul etsin inşallah.

        ●Sıradaki hadis tüm huzursuzlar, rahatsızlar, mutsuzlar ve üzgünler için: "Dünyada rahatlık yoktur." Hayırlı Cumalar!

        ●Secde, bize en çok sevenin bizi en çok sevdiği yerdir... Cumanız mübarek olsun!

        ● Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı Cumalar…

        ● Ya Rabbi! Kıldığım namazı kabul eyle! Ahir ve akıbetimi hayır eyle. Son nefesimde Kelime-i tevhid söylememi nasip eyle. Ölmüşlerimi af ve mağfiret eyle. Duaların geri çevrilmeyeceği bu mübarek günde Rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri Rahmetinden mahrum bırakmasın hayırlı cumalar inşallah.

        ● Allah'ım, 'kin, kibir ve kim ne der' hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız mübarek olsun.

        REKLAM

        ● Amel defterimize en güzel amellerin ve hayırların yazılacağı bir gün olması dileğiyle. Selam ve Dua ile Hayırlı Nurlu Cumalar.

        ● Umutsuz olma! Olmaz deme. Umutları var eden, sebepleri yaratan, olmazları olduran ALLAH var. O varsa herşey var. Hayırlı Cumalar.

        ● Peygamber Efendimiz sav buyuruyorlar ki: “Bir mümini sevindireni, Allahü teâlâ kıyamet günü sevindirir. Selam ve Dua ile Hayırlı Cumalar.

        ● Dün rüya, yarın hayaldir. Rüyayı mutlu hayali umutlu yapan bugündür. Bugün gönlünün umudu neyse yarın onu yaşaman dileğiyle. Hayırlı Nurlu Cumalar.

        ● Allahım! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla. Bizlere Merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Hayırlı Nurlu Cumalar...

        RESİMLİ CUMA MESAJLARI

        Bu mübarek günde resimli Cuma mesajları paylaşımı yapmak isteyen, yakınlarına resimli Cuma mesajı göndermek isteyen vatandaşlar da, internet üzerinde "resimli Cuma mesajları" aramasını yapıyor. İşte en güzel resimli Cuma mesajları...

        CUMA GÜNÜ HADİSLERİ

        Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v) İslam dininin en önemli günleri arasında yer alan ve Mülsümanların bayram günü olarak kabul edilen Cuma günü hakkında bazı sözler söylemiştir. İşte Cuma günü ile ilgili hadisler...

        “Cuma gününde bir saat vardır ki Müslüman o saatte namazda Allah”tan bir hayır isterse, Allah ona istediğini verir” (Buhârî, De”avât, 61) anlamındaki hadis bunu ifade etmektedir.

        Peygamberimiz (s.a.s.), Hz. Ali”ye buyurmuştur ki;

        “Cuma gecesi olduğu zaman gecenin son üçte birinde kalkabilirsen (kalk ve dua et). Çünkü o vakit, (meleklerin) şahit olduğu bir zaman dilimidir. Bu vakitte yapılan dua kabul olur.” (Ebû Davûd, Dua, 115)

        Peygamberimiz (s.a.s.);

        “En faziletli günlerden biri de Cuma günüdür” buyurmuş ve bu günde kendisine çok salât ü selâm getirilmesini istemiştir. (İbn Hıbbân, Ed”ıye, No: 910)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ