Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbek mevkidaşı ile basın açıklaması yapt

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

        "Ekonomiden savunmaya, sanayiden eğitime pek çok alanla ilgili konuyu ele aldık. Ekonomik ve ticaret ilişkilerimizin arzu ettiğimiz şekilde olmadığını görüyoruz. Ticari hacmimiz 1. 2 milyar dolar civarındadır. Bu rakamları kısa zamanda yukarı çekeceğiz. İş adamlarımıza desteğimiz tamdır. Özbekistan ciddi yatırımlara adım atıyor."

        "Tüm tecrübe ve yardımlarımızla destek olacağız. Bu alandaki tecrübelerimizi Özbekistan ile paylaşacağız. Görüşmede ele aldığımız en önemli konulardan birisi de kültür ve turizm."

        "Özellikle turizm noktasında tabii ki Taşkent-Semerkant-Buhara buralar bizim için çok büyük önem arz ediyor. Özbekistan bu medeniyet şehirlerine ev sahipliği yapıyor. Bu kadim şehirlerin sadece ülkemizde değil, tüm Türk dünyasında, İslam dünyasında önemli bir yeri var. Turizm alanındaki ortak projelerimizle inşallah bunu başaracağız.

        REKLAM

        "Özbekistan medeniyet şehirlerine ev sahipliği yapıyor. Kadim şehirlerin sadece ülkemizde değil, islam aleminde de önemli yeri var. Turizm alanında ortak projelerle bunu başaracağız. Hatta değerli kardeşimin de ifade ettiği gibi kayak turizmine yönelik dev bir projeyi bir Türk firmasıyla hayata geçireceğiz. Bir müjde vermek istiyorum. THY 16 mart tarihinden itibaren İstanbul'dan Semarkand'a tarifeki uçuşunu başlatacak."

        "Uluslararası forumlarda işbirliğimizi geliştirme üzerinde durduk. Kabul ettiğimiz ortak bildiride geleceğe ilişkin somut planlarımızı ortaya koyduk. 22 anlaşma imzaladık. Yarın da İstanbul'da 4 anlaşma imzalayacağız. Eğitim ve burslar konusunda atabileceğimiz adımları da görüşme fırsatımız oldu."

        Orta Asya Cumhuriyetleri arasındaki iş birliğinin gelişmesini canı gönülden arzu ediyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi dirlik olmanın ve güçlü olmanın anahtarı, birlik olmaktır. Bu yönde atılan her adım kıymetlidir, değerlidir. Değerli kardeşimin Mirziyoyev'in özellikle komşularıyla olan dostluk ilişkilerini geliştirme gayretlerini bizler de canı gönülden destekliyoruz."

        "Tüm bakanlık ve kurumlarımıza, Özbekistan ile iş birliğini her alanda geliştirme talimatı verdik. Aynı iradenin Özbekistan'da da olmasından mutluyum."

        "Her zaman ifade ettiğimiz gibi dirlik olmanın, güçlü olmanın anahtarı birlik olmaktır. Bu yönde atılan her adım kıymetlidir. Değerli kardeşimin komşularıyla olan dostluk ilişkilerini geliştirme gayretini destekliyoruz."

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdulla Aripov'un şiirini okumadan önce çevirmeni uyarması konuk lideri ve salondakileri güldürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ