Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın 'Dalmaçyalı' diye herkes alay etmişti! Böyle karşılık verdi!
        1

        Kolombiya'nın Bogota kentinde yaşayan 29 yaşındaki Libny Molano, ülkesinde tanınmış bir müzisyen... Ancak Libny, aynı zamanda çocukluğundan beri önyargılarla savaşan güçlü bir kadın. Bunun nedeni ise Molano'nun vücudunda bulunan 200'den fazla doğum lekesi...

        2

        Doğum lekeleri nedeniyle tüm hayatı boyunca önyargılı bakışlara, hakaretlere maruz kalan Molano, geçmişte kendisini gizlese de şimdilerde farklılıkların altında yatan güzelliği kucaklamak için başkalarına ilham veriyor.

        3

        Libny'nin, pigmente doğum lekeleri aslında iyi huylu ve sağlığını olumsuz etkilemiyor. Pigmente doğum lekeleri, doğumda mevcut olan cilt lekelerine deniyor.

        4

        Bu tür lekeler derinin kendi doğal rengini sağlayan pigmentlerin belirli bir alanda yoğunlaşması nedeniyle ortaya çıkıyor. Genç kadının en büyük ve en göze çarpan doğum lekesi, neredeyse bir kolunu kaplıyor.

        5

        Libny, aslında ailesi tarafından her zaman özel hissettiriliyordu. Fakat genç kadının hayatı okula başlayınca tamamen değişti ve çocukların acımasız tepkileri karşısında büyük üzüntü yaşadı. Öyle ki çocukluğundan itibaren birçok rahatsız edici takma isimlerle çağrıldı.

        6

        "Çocuklar dünyadaki en dürüst ve aynı zamanda acımasız tepkilere sahipler" diyen Libny okul yılları hakkında şöyle konuştu:

        7

        "Benden korktuklarını ve benimle vakit geçirmek istemediklerini fark ettim. Bana dalmaçyalı dediler ve goril olduğumu söylediler."

        8

        Genç kadının, görünüşüyle ​​ilgili aşağılayıcı sözlerin üstesinden gelmesi çok zor oldu.

        9

        Her zaman üzgün ​​ve özgüvensiz hissetmekten yorulan Libny, kendi kendisinin süper kahramanı olmaya karar verdi.

        13
        14

        "DALMAÇYALI" DİYE ALAY ETTİLER, BAKIN O NE YAPTI

        Yulianna Yussef sırtının büyük bir bölümünü kaplayan doğum lekesi nedeniyle yıllarca zorbalığa maruz kaldı.

        15

        Deriye rengini veren hücrelerin (Melanositik nevüs) çoğalması nedeniyle 'dalmaçyalı' damgası yiyen genç kadın, artık kendine güvendiğini söylüyor.

        16

        Ukraynalı ve Lübnanlı bir aileden dünyaya gelen Yulianna Yussef 8 yaşına kadar doğum lekesine çok dikkat etmedi.

        17

        Ancak yaşı ilerledikçe arkadaşları tarafından zalim yorumlara maruz kaldı. Hatta aileler, lekelerin bulaşıcı olduğunu düşünüp çocuklarıyla oynamalarına izin vermedi.

        18

        14 yaşlarındayken yaşadığı zorbalıklar nedeniyle içine kapanan Yulianna Yussef, eleştirilerden uzak kalmak için evde kalmaya ve akşam karanlığında dışarı çıkmaya başladı.

        19

        Genç kadın, lekeler için cahilce tavsiyelere maruz kaldı. Yıllarca insanlardan saklandıktan ve kendinden nefret ettikten sonra, ilerlemenin tek yolunun kendine güvenmek olduğuna karar verdi.

        20

        Küçükkken doktorların fazla yaşamaz dediği Yussef, bugün kendine güvenen genç bir kadın haline dönüştü.

        21

        Kendine olan güvenini artırdığında Instagram açarak, doğum lekelerini takipçileriyle paylaşmaya başlayan Yulianna Yussef çok fazla olumlu yorum aldı.

        22

        "Aslında amacım benim gibi olan kadınlarla tanışmak bir araya gelmekti. Öyle de oldu ancak diğer insanlardan bu kadar ilgi ve sevgi beklemiyordum" diyen genç kadın 117 bin takipçi kazandı.

        23

        Yulianna Yussef, şimdilerde her kadının güzel ve güçlü olduğu düşüncesinden yola çıkarak binlerce kadına ilham oluyor.

        24
        31
        32
        33
        Haberi Hazırlayan: Bilge Tunçer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ