Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin 'Deliler' ortaya çıktı

        Osmanlı İmparatorluğu'nun dünyayı titreten ordusunun, en önde giden cesur savaşçılarını; 'Deliler'i anlatan film, göz kamaştırıcı sahneleri ve çarpıcı hikâyesiyle 23 Kasım'da sinemalarda olacak.

        Başrollerini, Erkan Petekkaya, Cem Uçan, Yetkin Dikinciler, Nur Fettahoğlu ve İsmail Filiz'in paylaştığı, yılın en iddialı filmin oyuncu kadrosunda Hakan Yufkacıgil, Gökçe Özyol, Rüzgar Aksoy, Gülşah Şahin Uçan, Demet Tuncer, Kamil Güler, Namık Rüstemhanlı, Mehmet Pala, Mehmet Ali Karakuş, Batın Uçan, Baran Öztürk ve Berat Efe Parlar da yer alıyor.

        .png
        .png

        Filmin Konusu:

        15. yüzyılın ortalarında, Fatih Sultan Mehmet'in, Eflak Voyvodalığı'na bizzat tayin ettiği Vlad Tepeş, görevinin ilk yıllarında Osmanlı'ya sadık kalsa da, sonraları bölge halklarına karşı korkunç zalimlikler yapmaya başlar. Fatih Sultan Mehmet, hangi dinden, hangi milletten olursa olsun, insanlara yapılan bu zulme sessiz kalmayacaktır. Önce elçisiyle bir uyarı yollar. Vlad, elçinin sarığını kafasına çiviletip İstanbul'a gönderince Osmanlı Hakanı için sabır taşar, artık Vlad'ın bu zalimliklerine bir son verme vakti gelmiştir.

        REKLAM

        Fatih Sultan Mehmet, bu zulmün, tez elden bitirilmesi için Baba Sultan'a emir verir. Baba Sultan, Deliler Birliği'nin içindeki korkusuz yiğitlerden yedisini, gözü kulağı olan Kuman'la birlikte, Vlad'ın hüküm sürdüğü Targoviçte'ye gönderir. Bu yedi kahraman; Gökkurt, Aşkar, Mübariz, Çebi, Suskun, Kongar ve Adsız'dır.

        'Deliler', Vlad'ın çetelerinden gizlenerek Vlad'a ulaşmak yerine, doğrudan çetecilerin üzerine giderek, binlerce mazlumun intikamını teker teker almaya kararlıdır. Yolun sonunda ise, tarihe Kazıklı Voyvoda olarak geçen Vlad Tepeş ve ordusu vardır.

        .png
        .png

        Kim Kimdir?

        Vlad: Erkan Petekkaya

        Gökkurt: Cem Uçan

        Baba Sultan: Yetkin Dikinciler

        Alaca: Nur Fettahoğlu

        Aşkar: İsmail Filiz

        Karalı: Hakan Yufkacıgil

        Simyacı: Gökçe Özyol

        Fatih Sultan Mehmed: Rüzgar Aksoy

        .png
        .png
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ