Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Deprem bölgesinde oy sırası! Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için ilk oylar sandıkta! - Son dakika haberi
        1

        Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için vatandaşlar saat 08.00 itibarıyla oylarını kullanmaya başladı. (Gaziantep Nurdağı - Fotoğraf: AA)

        2

        Kahramanmaraş'ta sabah erken saatlerde okullara giden sandık başkanı ve görevliler hazırlıklarını tamamladı. Onikişubat ilçesinde Zeki Karakız Ortaokulu bahçesindeki konteynerlerin önünde sıra bekleyen bazı seçmenler saat 08.00 itibarıyla oy kullanmaya başladı. (Kahramanmaraş - Fotoğraf: AA)

        3

        Sabahın erken saatine rağmen vatandaşlar sandık başında kuyruk oluşturdu. Kahramanmaraş'ta 753 bin 287 seçmen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 2 bin 405 sandıkta oy kullanacak.(Kahramanmaraş - Fotoğraf: AA)

        4

        Gaziantep'te kent merkezinde ise vatandaşlar, okullarda tercihini yaptı. Depremlerden yoğun şekilde etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçesinde ise kurulan seçim konteynerleri vatandaşların oy kullanma işleminde kullanıldı. (Gaziantep Nurdağı - Fotoğraf: AA)

        5

        Malatya ve Adıyaman'da ise depremi hasarsız atlatan okulların yanı sıra hasarlı okulların bulunduğu mahallelerle konteyner kentlere kurulan seçim konteynerlerinde demokrasi şöleni yaşandı. (Malatya Yeşilyurt - Fotoğraf: AA)

        6

        Bölgedeki seçim konteynerlerinin olduğu alanlarda vatandaşların oy tercihi için yoğunluğa neden olduğu gözlendi. (Malatya Yeşilyurt - Fotoğraf: AA)

        7

        Şanlıurfa ile Kilis'te ise vatandaşlar sabahın erken saatinden itibaren sandık başına gitti. (Malatya Yeşilyurt - Fotoğraf: AA)

        8

        YSK tarafından kentte seçmenlerin oy kullanabilmesi için bazı kurum bahçeleri, konteyner kent ve çadır kentlere 100 konteyner kuruldu. Konteynerler önünde uzun kuyruklar oluştu. (Malatya - Fotoğraf: DHA)

        9

        (Malatya - Fotoğraf: DHA)

        13

        (Kahramanmaraş - Fotoğraf: İHA)

        14

        98 milletvekili ile en çok milletvekili çıkaracak il olan İstanbul'da, 11 milyon 350 bin 969 seçmen oy kullanacak. (Fotoğraf: AA)

        15

        İzmir'de, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için 9 bin 877 oy sandığı okullarda yerini aldı, ilk oylar kullanıldı. (Fotoğraf: DHA)

        16

        Hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen seçmenler, "seyyar sandık" uygulamasından faydalanarak oylarını kullanıyor. (Fotoğraf: AA)

        17

        Kırklareli İl Seçim Kurulu görevlileri, Bademlik Mahallesi'nde ikamet eden ve oy kullanmaya gidemeyecek derecede hasta olan 80 yaşındaki Gülsevim Eskici'nin evine seyyar sandık götürdü. (Fotoğraf: AA)

        18

        Sandık görevlileri, getirdikleri taşınabilir kabini, Eskici'nin bulunduğu odadaki sehpa üzerine yerleştirdi ve oy kullanma işlemi hakkında bilgi verdi. Eskici, oyunu kullandıktan sonra, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. (Fotoğraf: AA)

        19

        Yaşından dolayı okula oy kullanmaya gidemediğini belirten Eskici, evine kadar gelen görevlilere teşekkür etti. (Fotoğraf: AA)

        20

        Kırklareli merkezde hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen 17 seçmenin, "seyyar sandık" uygulamasından faydalanacağı öğrenildi. (Fotoğraf: AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ