Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Devler Ligi'ne Karim Benzema damgası - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İspanyol ekibi Real Madrid, İngiliz temsilcisi Chelsea'yi Karim Benzema'nın "hat-trick"i ile deplasmanda 3-1 mağlup etti.

        2

        İspanya La Liga'da bu sezon geride kalan 30 haftada 24 gol kaydeden Benzema, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasındaki performansıyla da göz kamaştırıyor. İşte Benzema'nın "dört dörtlük" istatistikleri...

        3

        - Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Fransız takımı PSG'yi 3-1 yenen Real Madrid'e çeyrek final biletini getiren golleri atan Benzema, tarihe geçmişti. 34 yaşındaki Fransız golcü, Devler Ligi'nde "hat-trick" yapan "en yaşlı futbolcu" olmuştu. Chelsea karşısındaki "hat-trick"i ile Fransız golcü, rekorunu yaklaşık bir ay sonra daha da geliştirdi.

        4

        - Benzema, Luiz Adriano (Antalyaspor'da forma giyiyor), Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun ardından Devler Ligi'nde üst üste ikinci maçında "hat-trick" yapan 4. oyuncu oldu.

        5

        - Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 82'ye çıkaran Fransız yıldız, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Robert Lewandowski'den sonra "Devler Ligi"nde 80 üstü gol sayısına ulaşan 4. isim oldu.

        6

        - Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 11 gole ulaşan Benzema, dev organizasyonda grup aşamasından finale kadar 10 gol barajını aşan ilk Fransız oyuncu unvanını da elde etti.

        7

        - Karim Benzema, Chelsea'ye karşı Avrupa kupalarında "hat-trick" yapan ilk oyuncu oldu.

        8

        - Benzema, ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4'üncü "hat-trick"ine imza attı.

        - Deneyimli forvet, Real Madrid formasıyla bu sezon çıktığı 36 maçta toplam 37 gol kaydetti. Benzema, 13 de asist yaptı. 36 maçta 50 gole doğrudan katkı sağladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ