Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da hava ısındı, çocukların süs havuzunda tehlikeli eğlencesi başladı - Güncel haberler
        1

        Diyarbakır'ın Sur ilçesi Melikahmet Mahallesi'ndeki tarihi Anzele Parkı'nda bulunan süs havuzu, çocukların, oyun ve yüzme alanına döndü. Çocuklar, her yıl sıcak havalarda serinlemek amacıyla, tehlikeli ve yasak olduğunu gösteren uyarı levhalarına aldırış etmeden suya giriyor.

        2
        3

        Bu yıl da havuz, çocukların uğrak yeri olmaya başladı. Kentte hava sıcaklığının 30 dereceyi bulmasıyla havuza gelen çocuklardan bazıları yaklaşık 3 metre yükseklikten 1 metre derinliğindeki suya atlayarak serinledi, bazıları ise yüzdükten sonra betonun üzerinde güneşlendi.

        4
        5

        Mahallede oturan Metin Sönmez, çocukların özellikle yüksekten atladıklarında yaralanmalı kazaların yaşandığını dile getirerek, "Kafaları ve vücutlarının çeşitli yerleri kırılıyor. Burada güvenlik yok. Çocuklar pisliğin içerisinde yüzüyorlar. Bakımlı olursa, güzel bir yerdir. Burası, tehlikeli eğlence haline gelmiş. Aileleriyle ve tek başına gelenler var. Burada önlem alınması gerekiyor. Yoksa her türlü kazalar olabiliyor" diye konuştu.

        6
        7

        3 metre yükseklikten atlayan Mücahit Alaca (16) ise "Burası tehlikeli değil, biz buraya alıştık. Havalar sıcak olduğunda buraya geliyoruz. Buraya insanlar doluyor. Havalar ısındı. Hem atlıyoruz hem de yüzüyoruz. Tehlikeli değil. İstersen bir daha atlayalım" ifadelerini kullandı.

        8
        9