Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Diyarbakır'da yol çöktü, doktor ve hemşire içine düştü

        Olay, dün saat 16.00 sıralarında merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde meydana geldi. Görev yaptıkları Aile Sağlığı Merkezi'nden çıkan Dr. Suzan Kuday Balık ve hemşire Özlem Duymaz, sohbet ederek kaldırımda yürürken, bastıkları yer büyük gürültüyle çöktü. Altının bir dükkanın uzantısı olduğu belirtilen yolun çökmesi ile çığlıklar atarak çukura düşen Dr. Balık ve hemşire Duymaz, neye uğradıklarını şaşırdı. DHA'nın haberine göre, doktor ve hemşirenin yardımına çevredekiler koştu. Herkesin seferber olması olmasıyla düştükleri çukurdan çıkarılan Dr. Suzan Kuday Balık ve hemşire Özlem Duymaz, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hafif yaralanan iki kadın, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi.Öte yandan, Kayapınar Belediyesi'nin kaçak yapının bulunduğu iş yeri hakkında işlem başlattığı öğrenildi.

        REKLAM

        Olay yerine ise polis ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Bölge şerit çekilerek geçişe kapatıldı. Öte yandan Dr. Suzan Kuday Balık ve hemşire Özlem Duymaz'ın oluşan çukura düşme anı ve ardından yaşananlar, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

        ÇÖKEN TAVANIN ALTINDA KALAN KADIN DOKTOR KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

        Diyarbakır’da kaçak yapının çöken tavanının altında kalarak yaralanan Dr. Suzan Kuday Balık, “O an çok kötüydü, kelimelerle anlatılamaz, bir ölüm korkusu yaşadım. Oradan sağ çıkabileceğimizi düşünemedim” dedi.

        İHA'nın haberine göre, Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde hemşire arkadaşıyla birlikte yürürken bir binanın altında bulunan mobilya dükkanı tarafından kaçak olarak yapılan ve sokağa sıfırlanan tavanın çökmesi sonucu beton yığınlarının arasında kalan Dr. Suzan Kuday Balık, kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi. Evinde dinlenen Balık, konuştu.

        “HEMŞİRE ARKADAŞIM YOĞUN BAKIMDA"

        Çocuk Hastalıkları Hastanesi Polikliniğinde çalıştığını belirten Balık, her zamanki gibi mesailerini tamamlayıp evlerine dönmek üzere yola çıktıklarını söyledi. Balık, “Polikliniğin arka tarafına aracımı park etmiştim. Oraya doğru ilerlerken bir arkadaşım ile beraber kaldırım zannettiğimiz ama kaçak bir yapıya ait olduğunu sonradan öğrendiğimiz bir yapının üzerinde yürüdük ve aniden düşüverdik. Herhalde yağmur sularıyla aşınmıştı, altı da boşluktu, 3 metre derinlikte göçük altında kaldık ben ve arkadaşım. Arkadaşım şu an yoğun bakımda ameliyat oldu, kaburgasında omurgasında kırık var, bende vücudumda çeşitli yerlerde morluklar sıyrıklar ve yoğun bir şekilde kemik ağrıları, kas ağrıları var. Böyle bir şeyin tekrarlanmasını istemiyorum ve olaya sebep olanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

        “BİR AN KURTULAMAYACAĞIMIZI ZANNETTİM"

        Olay yerinden defalarca geçtiklerini aktaran Balık, “Defalarca ben ve birçok kişi geçiyor olay yerinden, insanların birçoğu o yolu kullanıyor. Çünkü arka tarafta olan ve kamuya açık bir yer. Tehlikelidir diye yazan bir ibare de yok. Hiçbir şey olmadan insanlar geçip gidiyor ama bu kadar tehlikeli olduğunu kimse bilemezdi. O an çok kötüydü. Tabi kelimelerle anlatılamaz, o an bir ölüm korkusu yaşadım. Benim küçük bir çocuğum var, o an o da aklıma geldi. Bir an için kurtulamayacağımızı sandım. Feryat figan yardım isterken sağ olsun çevredeki vatandaşlar koştular yardımımıza. Oradan sağ çıkabileceğimizi düşünemedim” diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ