Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar kaç lira? 8 Nisan döviz kurları ne kadar? - Döviz Haberleri

        Dolar/TL, geçen hafta 5.45 - 5.70 arasında iki yönlü sert dalgalanmalar yaşadı. Enflasyon verisi, Merkez Bankası rezervleri üzerindeki spekülasyonlar, seçim sonrası belirsizlik ve ABD ile S-400 nedeniyle yaşanan ilişkilerdeki gerilim ve karşılıklı demeçler nedeniyle kur hareketli bir hafta geçirdi.

        8 Nisan haftasında piyasaların gözü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın çarşamba günü açıklayacağı Ekonomi Reform Paketi'nde olacak.

        Bakan Albayrak, 28 Mart'ta katıldığı bir televizyon programında, 8 Nisan haftasında büyüme, enflasyon, bankacılık başta olmak üzere tüm alanlarda atılacak adımları içeren genel çerçeveye ilişkin açıklamalarda bulunacaklarını belirtmişti.Vergi reformu da beklentiler arasında.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün Rusya'nın başkenti Moskova'da olacak. Putin ve Erdoğan arasındaki görüşmelerde S-400 konusunun da ele alınması bekleniyor. Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi açıklamalarında seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul'daki seçimin tamamının usülsüz olduğunu söyledi.

        REKLAM

        8 Nisan sabahı dolar hafif yukarı yönlü hareketle 5.64 civarında dalgalanarak başladı. Kur 10:30 itibarıyla 5.70 TL'yi aştı. Euro ve sterlin ise sırasıyla 6.34 ve 7.37 TL'den başladığı günde 6.40 ve 7.45 TL üzerine çıktı.

        DOLAR

        $
        28,5609 0,31
        • Alış: 28,5308
        • Satış: 28,5911
        Son Güncellenme Tarihi: 12/11/2023 07:29:52

        Dünya'da açıklanacak önemli veriler arasında Avrupa ülkelerinin sanayi üretimleri ve FED'in para politikası için baz aldığı verilerin başında gelen enflasyon verisi açıklanacak.ECB toplantısı sonrası yapılacak açıklamalar ve Fed toplantı tutanakları da izlenen gündem arasında.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ