Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika... Dolar TCMB'nin zorunlu karşılık hamlesiyle yükseldi? 21 Eylül dolar kuru - Döviz Haberleri

        Dolar/TL, son iki haftada 5.65'li seviyelere doğru geriledi ancak Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yapılan saldırı ve Fed kararı her iki düşüşü de yavaşlatan ya da tersine çeviren gelişmeler olunca 5.75'ten döndü.

        Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yapılan saldırı sonrası petrol fiyatlarındayaşanan sert yükselişin önemli bir bölümü kalıcı olmadı. Ancak saldırı ABD-İran ilişkileri başta olmak üzere jeopolitik endişeleri artırdı.

        Reuters'ın haberine göre Saudi Aramco yetkilileri, bugün yaptığı açıklamada petrol üretiminin eylül sonu itibarıyla normale döneceğini açıkladı.

        KUR 5.70 ÜZERİNDE TUTUNDU

        Öte yandan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) daha fazla faiz indirimi için net sinyal gelmemesi ve niceliksel mali genişleme beklentilerinin karşılanmamasıyla dolar/TL yönünü yukarı çevirdi ve kur 5.70 üzerinde tutundu.

        REKLAM

        TCMB ise dün piyasalar kapandıktan sonra yaptığı zorunlu karşılık hamlesiyle kurda akşam tekrar hareket oldu.

        Merkez Bankası, yabancı para mevduat/katılım fonlarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 100 baz puan artırılmasına karar verirken piyasadan 2.1 milyar dolarlık likidite çekileceğini duyurdu. Dolar/TL, haberin ardından 5.70'den 5.75'e sıçradı.

        DOLAR

        $
        29,7655 -0,02
        • Alış: 29,7678
        • Satış: 29,7767
        Son Güncellenme Tarihi: 04/01/2024 16:28:48

        Piyasalarda jeopolitik gelişmeler de yakından takip edilmeye devam ediliyor. Bankacılar önümüzdeki hafta TCMB'nin düzenleyeceği ikigünlük yatırımcı toplantılarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye ziyaretininde takip edilecek önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını belirtiyor.

        Öte yandan dördüncü maddegörüşmeleri kapsamında üyesi olan tüm ülkelerde ekonomikgelişmelerin değerlendirildiği IMF heyetinin temasları dapiyasada takip ediliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ