Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolarda son durum! 23 Ocak dolar kuru - Döviz Haberleri

        Dolar/TL bugün 2 Ocak'tan buyana ilk kez 5.30'lu seviyeleri test etti. Hafta başından bu yana sakin başlayıp gün içerisinde dalgalanan bir seyir izleyen kur bugün güne 5.35 sınırında başladı. Yatay bir seyir izleyen dolar/TL gelişmekte olan ülke para birimine yönelik artan girişler, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Davos Zirvesi'nde yaptığı mali disiplin vurgusu ve Merkez Bankası'nın PPK özetlerinde sıkı duruş söylemini yenilemesinin de desteğiyle yönünü aşağı çevirdi. Kur gün içinde 2 Ocak'tan beri ilk kez 5.3010 seviyesine kadar geriledi.

        IMF KÜRESEL BÜYÜME BEKLENTİSİNİ DÜŞÜRDÜ

        Pazartesi günü dolar kuru 5.32 TL ile başlayıp öğleden sonra 5.35 TL'yi geçerken kapanışa doğru başlangıç seviyesine doğru gevşemişti. PiyasalardaMerkez Bankası'nın (TCMB) geçen hafta PPK toplantısında faizleri sabit tutması ve ileriye dönük bir indirim sinyali vermemesinin ardından iyimser seyrini koruyordu ancak IMF'den gelen açıklamayla gelişen ülke paraları dolar karşısında düştü ve TL de gelişmeden nasibini aldı.

        IMF küresel büyüme beklentisini bu sene için yüzde 3.7'den yüzde 3.5'a düşürürken ticaret geriliminin görünümü daha da kötüleştirebileceğini bildirdi.

        REKLAM

        Uzmanlar, doların direncini koruduğunu ve gelişen ülke para birimlerinin de baskı altında kaldığını belirtti. Düşük ABD faizinin gelişen ülkeler için ılımlı olsa da küresel büyüme görünümündeki kötüleşmenin bu etkiyi sınırladığı görüşü hakim.

        Türk Lirası da dün dolar karşısında değer kaybederek 5.34 üzerinde günü kapattı. Dolar, 23 Ocak sabahı 5.3455 TL'den el değiştiriyor. Euro/TL ise 6.08 seviyesinde. Kur, öğleden sonra 5.32 TL'ye düştü. Euro da 6.05 altında.

        Merkez Bankası'nın PPK özetini açıklamasının ardından dolar endeksinin düşmesiyle birlikte dolar/TL 5.30'a indi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ