Filipinler'de komünist isyancılar tek taraflı ateşkes ilan etti
Filipinler'de, cezaevindeki bazı komünistlerin barış görüşmeleri için serbest bırakılmasının ardından tek taraflı ateşkes ilan edildi
ABONE OLFilipinler'de komünist isyancılar, hapisteki bazı üyelerinin gelecek hafta hükümetle yeniden başlayacak barış görüşmelerine katılmak üzere salıverilmesinin ardından tek taraflı ateşkes ilan etti.
Filipinler Komünist Partisi'nin (CPP) ve silahlı kanadı Yeni Halk Ordusu (NPA) tarafından yapılan açıklamada, NPA'nın siyasi kanadı Ulusal Demokratik Cephe (NDF) ve hükümet arasındaki resmi görüşmelerin yeniden başlatılmasını "kutlamak ve desteklemek" adına ateşkes ilan ettikleri belirtildi.
Bir bölge mahkemesinin bugün erken saatlerde, CPP-NPA'nın lideri olmakla suçlanan Benito ve Wilma Tiamzon çiftini geçici olarak serbest bırakmasıyla, müzakerelere katılmak üzere salıverilenlerin sayısı 19'a yükseldi.
Benito, ABS-CBN'ye yaptığı açıklamada, "Bizim serbest bırakılmamız iyi niyet ölçüsüdür ve barış görüşmeleri için gerekli ortamın sağlanmasına olanak sağlamaktadır. Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'ye serbest bırakılmamız için verdiği emirden ötürü teşekkür ediyoruz. CPP ve NPA, barış görüşmelerini desteklemek adına, tüm siyasi suçluların salıverilmesinin tamamlanması üzerine yapılacak daha uzun bir ateşkes ihtimalini görüşmeye açık." dedi.