Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Cumhurbaşkanı Giorgi Mergvelaşvili'nin daveti üzerine Gürcistan'a geldi.

Papa Franciscus'u Tiflis Şota Rustaveli Uluslararası Havalimanı'nda Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Mergvelaşvili, Parlamento Başkanı Davit Usupaşvili ve Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia, resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayının karşısında düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Mergvelaşvili, "Vatikan'ın, Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine somut destek" olarak nitelediği ziyaretinden dolayı Papa Franciscus'a teşekkür etti.

Mergvelaşvili, ülkesinin Rusya ile yaşadığı anlaşmazlığa değinerek, "Bulunduğumuz noktadan 40 kilometre uzaklıkta siviller, akrabalar ve komşular arasındaki insani ilişkileri engelleyen tel örgüler var. Siviller her gün şiddet, insan kaçırma, cinayet ve hakaretlerle karşı karşıya. Tüm bunlara rağmen biz çatışmayı değil, ülkemizdeki işgali barış yoluyla sona erdirmenin yollarını arıyoruz." diye konuştu.

VATİKAN VE GÜRCİSTAN İLİŞKİLERİ

Vatikan ile Gürcistan arasındaki tarihi ve kültürel ilişkilerin derinliğine dikkati çeken Giorgi Mergvelaşvili, zengin Hristiyan kültürüne sahip ülkesinin Vatikan ile ilişkilerinin köklü geçmişe dayandığını ifade etti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ