Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Suriye'de 4 kuşatma bölgesinden sivil ve askeri unsurları tahliye eden konvoyların kontrol noktalarında bekleyişi sırasında bombalı araç saldırısı meydana geldi.

Beldelerden gelen konvoyun Raşidin'de muhaliflerin kontrol noktasında bekletildiği sırada, bir bombalı araç saldırısı düzenlendi.

Suriye'de kuşatma bölgelerinden tahliye edilenlerin konvoyuna düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 100'ü aştı.

"ÖLÜLERİN HADDİ HESABI YOK"

Saldırının tanıklarından İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Saha Koordinatörü Mehmet Şuayip Altun, yaptığı açıklamada, patlamanın oldukça büyük çaplı olduğunu belirtti.

Altun, "Yüzlerce yaralı var. Ölülerin haddi hesabı yok. Tabii insanlar kaçmaya başladı. Orada bir can pazarı yaşandı. İnsanlar ambulanslarla, pikaplarla, her türlü araçla çevre hastanelere sevk edildi. Tabii takas da durmuş durumda." ifadelerini kullandı.

TAHLİYELER DÜN BAŞLADI

Suriye'de muhalifler ile Beşşar Esed rejimi arasında, 4 kuşatma bölgesinden karşılıklı tahliyeleri öngören anlaşma kapsamında, sivil ve askeri unsurların çıkışı dün başlamıştı.

Muhaliflerin kuşatma altında tuttuğu Fua ve Kefreya beldelerinde bulunan rejim yanlıları, tahliye konvoyları eşliğinde Halep'in Raşidin bölgesine ulaşmıştı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ