Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bin Ladin'in öldürülmesiyle ilgili "Terör örgütleriyle ilgili elde ettiğimiz bilgileri paylaştık. Ancak PKK söz konusu olduğunda, Türkiye mücadelesini tek başına yaptı" dedi.

Türkiye'nin terör nedeniyle çok zarar gördüğünü, yaklaşık 5 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirten Çiçek, "Terörle mücadelede başarı bizi memnun ettiği kadar, terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin olmaması da bizi o kadar üzmektedir. Biz kendi tecrübelerimizden biliyoruz ki terörle mücadelede, uluslararası, samimi, kararlı bir düzen içerisinde işleyen işbirliği yoktur. Teröre hangi ülke muhatap olduysa ona göre farklı muameleler yapılmakta, farklı işlemler ortaya konmakta, tavırlar sergilenmektedir" diye konuştu.

El Kaide'nin bir terör örgütü olduğuna vurgu yapan Çiçek, Türkiye'nin bu konuda üzerine düşeni yaptığını ifade etti. Türkiye'nin elde ettiği bilgileri ilgili ülkelerle paylaştığına işaret eden Çiçek, şöyle devam etti:

"Ancak aynı işbirliğini, aynı anlayışı PKK terörüyle işbirliği söz konusu olduğunda veya diğer terör örgütleriyle mücadele söz konusu olduğunda, Türkiye bugüne kadar mücadelesini tek başına yapmıştır. Bu da bizim başka üzüntü kaynağımızdır. Maalesef suçluların iadesi doğru düzgün çalışmıyor. 'Ya yargıla ya iade et' temel kuralı çalışmıyor. Suçluların Türkiye'ye iadesi söz konusu olduğunda yargı bağımsızlığının arkasına saklanarak, Türkiye'de kan dökmüş, kin kusan bir kısım insanlara hemen apar topar mülteci muamelesi verilmek suretiyle, sığınmacı muamelesi yapılmak suretiyle bunlar himaye ediliyor."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ