Kahraman olarak öldü
Fukuşima Nükleer Santrali'nde büyük bir felaketi önleyen tesisin eski müdürü Masao, kansere yenildi
ABONE OLJaponya'yı 2011 Mart ayında 9.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında oluşan tsunami Fukuşima Nükleer Santrali'ni de vurmuştu. Tesisin sahibi TEPCO'nun emirlerine uymayarak daha büyük bir felaketi önleyen Fukuşima Nükleer Santrali eski müdürü Masao Yoshida kansere yenildi.
Japonya'ya 2011 Mart ayında tarihinin en büyük nükleer felaketini yaşatan Fukuşima Nükleer Santrali eski müdürü Masao Yoshida bir kahraman olarak yaşama veda etti.
58 yaşında yemek borusu kanseri sonucu hayatını kaybeden Yoshida'nın Japonların gözünde bir kahraman olarak ölmesinin nedeni ise amirlerinin verdiği emre karşı çıkarak, ülkesini belki de daha büyük bir nükleer felaketten kurtarmasıydı.
11 Mart 2011'de 9.0 büyüklüğündeki deprem sonrası meydana gelen tsunami Fukuşima Nükleer Santrali'nde ağır hasara neden oldu. Nükleer tesiste patlama ve yangınlar sonrasında soğutma sistemi ağır hasar gördü. Radyasyon sızıntısının önüne geçmek için müdür Masao Yoshida'nın önünde tek bir seçenek vardı. Deniz suyu basarak, soğutma sistemi hasar gören tesisin soğumasını sağlamak ve radyasyon sızıntısını engellemek.