Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Almanya’nın Frankfurt kentinde cumhurbaşkanı seçimi için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet sitesinden randevu alarak gelen seçmenler, sistemin randevu günlerini değiştirmesi, alınan randevuların işleme konulmaması gibi sorunlar sebebiyle YSK'ya tepkilerini dile getirdi.

Frankfurt'ta cumhurbaşkanı seçimleri 3. gününde devam ediyor. Vatandaşlar oylarını kullanmak üzere Fraport Arena Spor Salonu'na gelmeye devam ediyor. Ancak, Frankfurt'ta bir çok seçmen, cumhurbaşkanı seçimi kapsamında yurt dışında uygulanan randevu sistemindeki aksaklıklar nedeniyle oy kullanamadı.

Oy kullanamayan vatandaşlar, YSK'nın sistemininin sağlıklı çalışmadığını ve Türk siyasi tarihinde ilk kez oy hakkına sahip olmalarına rağmen bu hakkı kullanamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

AA muhabirine konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çiçek Köşe, YSK’dan aldıkları randevunun bugün olmasına rağmen sistemde dün gözüktüğünü ve oy kullanamadığını söyledi. Eşinin 4 kişiye aynı anda randevu aldığını anlatan Gökçe, diğer alınan randevularda da sorun yaşadıklarını ifade eti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ