Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Putin’in kızını Moskova üniversitesinde buldular, Putin'in kayıp kızı bulundu.

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in devlet sırrı gibi gizlediği ailesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Rus gazeteci Oleg Kaşin, önceki gün kendi internet sayfasında “İşte o” başlığıyla bir haber paylaştı.

        İddianın sahibi muhalif gazeteci Oleg Kaşim, Putin’in küçük kızı 28 yaşındaki Yekaterina’nın, Katerina Vladimirovna Tihonova adı ile Moskova Devlet Üniversitesi’nde yatırım fonu yöneticisi olarak görev yaptığını ileri sürdü.

        İddiaya göre Yekaterina, 1.1 milyar dolar bütçeli "üniversiteyi genişletme projesini" yöneten isim.

        PROFESYONEL DANS İLE İLGİLENİYOR

        Yaptığı araştırma sonucunda Putin’in küçük kızı Yekaterina’yı Moskova Devlet Üniversitesi’nde bulduğunu öne süren Kaşin, “Kayıtlarda özgeçmişi olmayan, bir süre önce ortaya çıkarak Moskova Üniversitesi’nde çalışmaya başlayan Katerina Vladimirovna Tihonova Putin’in küçük kızı Yekaterina’dan başkası değil. Bu genç kadın milyar dolarlık fonu yönettiği gibi rock&roll dansları ile de ilgileniyor” dedi.

        Kaşin’in bu iddiası dünya basınında da hemen ilgi gördü. Reuters geçtiği haberde, isminin açıklanmasını istemeyen bir üniversite görevlisinin bu bilgiyi doğruladığını duyurdu.

        Putin’in kızı Yekaterina’nın bulunduğu söylentileri Kremlin Sarayı’nda da gündeme geldi. Putin’in basın danışmanı Dmitriy Peskov, konu ile ilgili sorulara “İddialarda adı geçen Katerina Vladimirovna Tihonova’nın kim olduğunu bilmiyorum. Şimdiye kadar Başkan Putin’in kızlarının hep bir yerlerde bulunduğu söylenmiştir. Benim görevim Putin’in ailesiyle değil, sadece kendisiyle ilgilenmektir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ