Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hindistan'ın eski Cumhurbaşkanı Abdülkelam hayatını kaybetti

        Meghalaya eyaletinin başbakanı P.B. Warjri, Shillong'taki bir yüksek öğrenim kurumunda verdiği bir konferas sırasında fenalaşan Abdülkelam'ın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini belirtti.

        Hindistan İçişleri Bakanlığı Sekreteri L.C. Goyal, eski Cumhurbaşkanı'nın ölümü nedeniyle ülkede 7 gün yas ilan edileceğini söyledi.

        Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee, Abdülkelam'ın, bilime ve yeniliğe olan tutkusuyla seçkin bir bilim adamı, yönetici, eğitimci ve yazar olarak hatırlanacağını ifade etti.

        Abdülkelam'ın ölümünün bilim camiası için büyük bir kayıp olduğunu ifade eden Hindistan Başbakanı Narendra Modi, eski Cumhurbaşkanı'nın Hindistan'ı çok iyi yerlere getirdiğini, Hintlilere yol gösterdiğini dile getirdi.

        2002-2007 yılları arasında Hindistan'ın cumhurbaşkanlığını yapan yapan Abdülkelam, daha önce 40 yıl kadar Savunma Araştırma ve Geliştirme Kurumu ile Hindistan Uzay Araştırmaları Kurumu'nda görev almıştı.

        Balistik füze ve uzay roket teknoloji geliştirme konusundaki çalışmalarından dolayı ülkede "füze adam" olarak adlandırılan eski Cumhurbaşkanı, 1998 yılındaki Pokhran-II nükleer denemesinde kilit rol oynadı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ