Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail Basını: Türkiye kazandı

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye ile İsrail arasında ikili ilişkilerin normale dönmesi hakkında varılan mutabakat İsrail basınında rahatsızlık yarattı.

        Haaretz Gazetesi, “Altı yıl geç kalınmış bir anlaşma. İsrail aynı koşulları Mavi Marmara saldırısından hemen sonra yerine getirebilirdi. Türkiye’nin İsrail’e eskisi kadar ihtiyacı yok. Son derece gerekli bir anlaşmaydı” yorumunu yaptı.

        Jerusalem Post Gazetesi’nde Ariel Ben Solomon imzasıyla yayımlanan analizde ise “Anlaşmanın kazananı HAMAS ve Türkiye oldu” ifadesi yer aldı.

        Ülkenin etkili gazetelerinden Times of Israel, mutabakatı “Türkiye diplomatik zafer kazandı” başlığıyla okuyucularına duyurdu.

        Haber sitesi Ynet ise “Teslim koşulları” başlıklı yazıda “İsrail hükümetinin Türkiye’ye teslimiyet anlaşmasını onaylaması üzüntü verici. Bir devletten özür dileyip, tazminat ödemeyi kabul ediyorsanız suçlu olduğunuz anlamına gelir. Türkiye ile ilişkilerimiz önemli ama ulusal haysiyetimiz de önemli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesinin onurunu birinci önceliği olarak belirledi” ifadelerini kullandı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ