Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kuzey Kore'ye mesaj olarak Güney Kore'de ABD bombardıman uçakları uçtu
        1

        Ardı ardına gerçekleştirdiği nükleer füze denemeleri, neredeyse dünyanın tüm ülkelerinden büyük bir tepkiyle karşılanan Kuzey Kore'ye bir mesaj da ABD'den geldi.

        2

        Amerikan bombardıman uçakları B-1'ler Güney Kore semalarında uçuş yaptı.

        3

        Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden Kuzey Kore'ye karşı güçlü yaptırım kararlarını bir an önce uygulaması talebinde bulunan ABD, iki adet B-1 tipi bombardıman uçağını ise Kuzey Kore'ye yanıt olarak Güney Kore semalarında uçurdu.

        4

        Osan Hava Üssü'nden havalanan B-1B Lacer tipi bombardıman uçaklarına Güney Kore Hava Kuvvetleri'nden ve ABD Hava Kuvvetleri'nden ikişer savaş jeti de uçuş boyunca eskortluk etti.

        5

        ABD'nin Pasifik Kuvvetleri'nin komutanı Oramiral Harry Harris, uçuşun ABD, Güney Kore ve Japonya tarafından Kuzey Kore'nin provokatif ve istikrar bozucu eylemlerine birlikte bir yanıtı olduğunu açıkladı.

        6

        Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA ise ABD bombardıman uçaklarının Güney Kore'de uçurulmasının ardından Kuzey Kore halkının öfkesinin adeta bir volkan gibi patlama yaptığı ifadelerini kullandı.

        7


        Her ne kadar Rusya ve Çin de Kuzey Kore tarafından yapılan nükleer denemelerden son derece rahatsız olsa da ABD'nin Güney Kore'ye, Kuzey Kore tehdidine karşı bir füze savunma sistemi kurmasına iki ülke de şiddetle karşı çıkıyor.

        8

        Rusya ve Çin'in Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlar konusunda birlikte hareket ettiği biliniyor.

        9