Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Organ çetesinin temeli İstanbul’da atılmış

        Avrupa Birliği’nin Kosova’daki güvenlik birimi Eulex Savcılığı’nın başvurusuyla kırmızı bültenle aranan 7 kişilik organ mafyası çetesinin İstanbul’da kurulduğu ortaya çıktı.

        New York Times Gazetesi’ne konuşan Avrupa Birliği yetkilileri Türkiye gibi çevre ülkelerden insanları para vermek vaadiyle kandırıp organlarını alan Kosova merkezli organ mafyası çetesinin temellerinin, 2006’da İstanbul’da düzenlenen bir konferansta atıldığını söyledi.

        İddiaya göre çetenin Kosovalı lideri Prof. Doktor Lütfi Dervişi, İstanbul’daki konferansta Türk doktor Yusuf Sönmez ile tanıştı. Dervişi ve Sönmez’in İstanbul’da temellerini attığı bu çete, İsrail’de organ satılacakları bulan kişi veya kişilerin eklenmesiyle de genişledi.

        İSRAİL’E SATIYORLARDI

        Maddi güçlükler çeken kişiler Kosova’da Dervişi’ye ait kliniğe çağrılıp ameliyat edilerek organları alındı. Organları alınan kişilere çoğu zaman para da ödenmedi. Çetenin aralarında Sönmez’in de bulunduğu 7 üyesi hakkında geçtiğimiz günlerde kırmızı bültenle tutuklama kararı çıkaran Eulex Savcılığı, şimdi soruşturmayı derinleştirmeye çalışıyor. Gazeteye konuşan bazı yetkililer 2008’den bu yana devam eden soruşturmanın hedefindeki çetenin, İsrail’deki hastalara organ tedarik eden küresel ölçekli dev bir zincirin küçük bir halkası olabileceğini söylediler.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ