Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Anger Room Öfke Odası'nda herşeyi parçalamak serbest ama uzmanlar uyarıyor

        HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        Günlük hayatın getirdiği stresle başetmekte ve öfke kontrolünde zorlananlar için bilinen psikolojik yardımlara alternatifler de getiriliyor. Bunlardan en ilginci Teksaslı özel bir firma tarafından geliştirilen 'Öfke Odası - Anger Room'...

        HERŞEYİ PARÇALAYABİLİRSİNİZ

        Müşteriler 25 dolar karşılığında müşteriler kendilerine verilen kalın bir sopa bir odaya alınıyor ve 5 dakika boyunca odadaki herşeyi parçalamalarına izin veriliyor. Müşterinin, odadaki eşyaları parçalarken fiziksel hasar almasını önlemek için başlık ve maske takması ayrıca da doğabilecek sağlık sorunlarından şirketi sorumlu tutmadığını belirten bir kâğıt imzalaması ise şart.

        PARASI OLANA ALTERNATİF ÇOK

        Ücrete bağlı olarak odada kalma ya da daha fazla ve çeşitli objeyi parçalamak da mümkün. Odalar isteğe bağlı olarak bir ofis, oturma odası ya da mutfak gibi dizayn edilebiliyor.

        2008'den beri hizmet veren ve hızla büyüyen öfke odaları popülerliği arttıkça tartışmalara da konu olmaya başladı. Son olarak Amerikan CBS televizyonu konuyla ilgili bir program hazırladı ve uzmanların konuyla ilgili görüşlerine yer verdi.

        UZMANLAR UYARIYOR

        İlk bakışta biriken öfkenin etrafa zarar vermeden deşarj edilmesi gibi görünen bu uygulama uzmanlara göre yarardan çok zarar getirebilir. Dr Jennifer Hartstein, öfke odasının bazı insanlarda öfkeyi dindirmek yerine öfke eşiğini yükseltebileceğini uyarısını yaptı.

        Dr. Hartstein ayrıca bu uygulamanın hiç bir sorunu çözmediğini, 25 dolar vermek yerine basitçe bir kaç kez derin nefes almanın da aynı etkiyi, daha sağlıklı olarak yaratacağını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ