Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Almanya, aralarında Türklerin de bulunduğu yabancılara düzenlenen saldırılarla bağlantısı olan ırkçı Nasyonel Demokrat Parti’yi (NPD) yasaklamak için harekete geçerken, şimdi de yetkilileri “Acaba NPD kapatılırsa yer altına girer mi?” endişesi sardı.

        Neo-Nazi terör hücresi Nasyonel Sosyalist Yeraltı’nın (NSU), 8’i Türk, 1’i Yunan, 9 esnaf ve 1 kadın polisi öldürdüklerinin ortaya çıkması ülkede büyük tartışma yaratmıştı.

        KARAR DESTEKLENDİ

        Rostock-Warnemünde’de 3 günlük toplantı için bir araya gelen eyalet içişleri bakanları, NPD’nin kapanmasına ilk gün yeşil ışık yakarken, dünkü toplantıda eyalet başbakanları, kararı desteklediklerini açıkladı.

        16 Eyalet başbakanı da aşırı sağcı NPD’nin kapatılması konusunda onay verdi. Ancak terör uzmanları tarafından NPD’nin kapatılmasının ardından NSU’ya benzer yeni yeraltı örgütlerinin kurulabileceği uyarısı yapılıyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ