Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ünlü İspanyol şarkıcıya kara para aklamaktan 2 yıl hapis cezası verildi

        İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesinin Malaga kentindeki mahkemede, eski Marbella belediye başkanı Julian Munoz aleyhinde yolsuzluk ve kara para aklamak suçlamalarıyla açılan davada, Munoz'un eski eşlerinden şarkıcı İsabel Pantoja ve Maite Zaldivar ile dört kişi daha yargılanıyordu.

        Dava sonucunda Munoz'a 7, Zaldivar'a 3 yıl 3 ay 1 gün, Pantoja'ya 2 yıl hapis cezası verildi. Ayrıca Munoz 3 milyon 800 bin avro, Pantoja 1 milyon 147 bin 148 avro ve Zaldivar 2 milyon 487 bin avro para cezasına çarptırıldı.

        İş adamı ve bankacılardan oluşan diğer üç sanığa da hapis ve para cezaları verilirken, sadece bir kişi beraat etti.

        İspanya'da yerel yönetimlerdeki yolsuzluklara karşı yürütülen ve "Malaya olayı" olarak adlandırılan soruşturma kapsamında açılan davada, turistik bölge Marbella'da 1991-2003 yıllarında belediye başkanlığı yapan Julian Munoz, usulsüz yollardan 3,5 milyon avroluk kazanç sağlamak ve eski eşlerinin şirketlerini kullanarak bu parayı yurt dışına çıkartmakla suçlanıyordu. Eski eşleri de paranın kaynağını bildikleri için kara para aklamak suçundan yargılanıyordu.

        Endülüs bölgesine özel şarkılarıyla ünlü Pantoja'nın cezasının hemen infaz edilmeyeceği, diğer sanıklar gibi davayı bir üst mahkemeye taşıma hakkı bulunduğu kaydedildi.

        Davayı Pantoja'dan dolayı 150'den fazla gazeteci izledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ