Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Kuzey Irak'tan Cemil Bayık'a sert tepki

        Kuzey Irak Kürt Yönetimi'nin Suriye Kürtlerine kapılarını kapattığını söyleyen KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık'a Erbil'den büyük tepki geldi. Yönetimdeki Kürdistan Demokratik Partisi(KDP) Sözcüsü Jafer Emneki, Bayık'ın iddiasının asılsız ve değersiz olduğunu söyledi. Emneki'nin açıklaması KDP resmi internet sayfasında yayınlandı.

        Açıklamada Cemil Bayık'ın Kürt milletin birliğine gölge düşürdüğü vurgulandı. Bayık'ın Kürt milletinin uluslar arası arenadaki konumunu göz önünde bulundurarak daha tutarlı konuşması gerektiği ifade edildi.

        Sitede yer alan açıklamada KDP Sözcüsü:" Bayık'ın bir örgütün lideri olarak daha tutarlı açıklamalarda bulunması gerekiyor. Herkes Kuzey Irak'ın Suriyeli Kürtlere ne kadar yardımcı olduğunu biliyor. Sizin bu tür açıklamalarınız Kürt halkına zarar veriyor." dedi.

        Emneki açıklamasında:" Herkes Kürt Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin Suriyeli Kürtlerin sorununu çözmek için attığı tarihi adımları biliyor. Barzani Kürdistan'ın Suriye'deki parçası için elinden gelen yardımı esirgemeyeceğine kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerine yer verdi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ