Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Putin itiraf etti: Kırım’da bizim askerimiz vardı, Putin itiraf etti: Kırım’da bizim askerimiz vardı

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Kırım'daki direnişin arkasında Rus askerlerinin olduğunu itiraf etti. Kırım topraklarının kime ait olduğunun bundan sonra hiç kimseyle tartışma konusu yapılmayacağını vurgulayan Putin, “Samimi olarak söylüyorum,Rusya’nınUkrayna topraklarında gözü yok. Biz komşu ve kardeş ülke Ukrayna topraklarını ilhak etme düşüncesinde değiliz. Ancak Ukrayna halkıyla yönetimi de Kırım halkının kendi seçimini yapma hakkına sahip olduğuna saygı göstermeli” ifadelerini kullandı.

        'YANUKOVİÇ İMZALAYAMADI'

        Ukrayna’nın devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in 22 Şubat gecesi Kiev’den kaçması konusuna da değinen Putin, “O kaçmadı. Yanukoviç Kiev’den ayrıldığı gün ülkenin doğu illerini ziyarete gitmişti. Bunun neticesinde bir daha Kiev’e dönmesi imkânsız hale geldi. Ben kendisiyle Rusya’ya geldiğinde birkaç kez görüştüm. Bana samimi biçimde Maidan göstericilerine karşı sert önlemler alınması kararnamesi imzalamaya elinin varmadığını söyledi. Devleti yönetmek zor iş” dedi.

        'BİZE KGB'DE BÖYLE ÖĞRETTİLER: KAÇMAZDIM'

        Putin, “Yanukoviç’in yerinde siz olsaydınız kaçar mıydınız” sorusuna da ilginç bir cevap verdi. Rus lider, “Hepiniz benim Sovyet döneminde KGB’de çalıştığımı biliyorsunuz. Bize KGB akademisinde ilk öğrettikleri şey vatanı sevmekti. Büyük laf söylemek istemiyorum ama ben kanımın son damlasına kadar ülkemi savunurum” şeklinde yanıt verdi.

        'BİZİ ÖCÜ GİBİ GÖSTERMESİNLER'

        Rusya’nın Ukrayna konusunda nasıl bir politika izleyeceğinin ipuçların da veren Putin, “Ukrayna yönetimine en önemli tavsiyem halkın üzerine tank göndermek yerine onlarla diyalog kurmasıdır. Ukrayna’da iktidar olan bu kişiler, Rusya’yı öcü gibi işaret etmeyi bir kenara bıraksın. Ukrayna’nın doğusunda bizim askerimiz yok. Orada Kiev politikalarıyla hemfikir olmayan Ukrayna vatandaşlarının düzenledikleri isyanlar var. Bu yüzden iş işten geçmeden Kiev yönetiminin bölgelerle diyalog başlatması gerekiyor. Yeni Ukrayna’nın nasıl bir ülke olması gerektiğini birlikte kararlaştırmaları lazım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ