Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dünyanın dört bir yanından en ilginç yerleşim yerleri: İnsanların yaşadığı en tuhaf yerler: Hepsine çok şaşıracaksınız!
        1

        Birbirinden farklı özellikleri ile insanların yaşadığı en ilginç yerleri sizler için haberimizde derledik. İşte kimi dev bir çukurda kimi de aktif yanardağın kenarında kurulan birbirinden ilginç yerleşim yerleri ve bu ilginç yapıların özellikleri...

        2

        MİRNY - RUSYA

        Mirny ya da diğer adıyla Mirney, Rusya'nın kuzeydoğusundaki Yakutistan Özerk Cumhuriyeti'nde yer alan bir kasaba olarak karşımıza çıkmaktadır. Yüzlerce metre derinliğe sahip olan dev maden bir çukurunun çevresinde 38 bin kişi yaşamaktadır. Kasaba 1959'da bölgede açılan elmas madeninde çalışanlar için kurulmuştur.

        3

        SERTAR - ÇİN

        Bir tepenin yamacına konumlanmış olan tek tip evlerden oluşan Sertar bölgesinde binlerce Budist rahip eğitim görmektedir. Neredeyse tamamı Budist rahiplerden oluşan Tibet'te yer alan Sertar, Budizm açısından çok önemli bir konuma sahiptir. Bu şehirde televizyon gibi teknolojik aletler ve modern tuvalet kullanımı yasaklanmıştır. Kentteki öğrenciler vakitlerini tamamen ibadet ve dua ile geçirmektedir.

        4

        XUANKONG Sİ - ÇİN

        Asma Tapınak Çin'in Şansi eyaletine bağlı Datong kentinde bulunan bir Budist tapınağıdır. Tapınak, Hunyuan ilçesinde Heng Dağı yakınlarındaki bir uçurumun içine inşa edilmiştir. 1500 yıldan daha uzun bir süre önce inşa edilmiş olan bu tapınak, yalnızca dik bir uçurumun üzerindeki konumuyla değil, aynı zamanda üç geleneksel Çin felsefesinin (Budizm, Taoizm ve Konfüçyüsçülük) birleşimiyle mevcut tek tapınak olmasıyla da dikkatleri üzerine çekmektedir.

        5

        HONG KONG - ÇİN

        Dünyanın en kalabalık nüfusunu barındıran Hong Kong bölgesinde metrekareye düşen insan sayısı çok yüksektir. Hal böyle olunca Hong Kong'taki pek çok apartman dairesi 15 metrekarelik büyüklüğe sahiptir. Bazısında tuvalet ve yatak arasında herhangi bir ayrım olmadığı için ev tek odadan oluşmaktadır.

        6

        SETENİL DE LAS BODEGAS - İSPANYA

        İspanya'daki Setenil kasabası büyük bir kayanın hemen altında yer almaktadır. Birçok binanın kayanın dibinde yer aldığı kasaba bu özelliğiyle dikkatleri üzerine çekmektedir. 2002 yılında yapılan nüfus sayımlarına göre Setenil de las Bodegas belediyesinin nüfusu 3.043 kişidir.

        7

        MATMATA - TUNUS

        Matmata Tunus'un güneyinde küçük bir Berberi kasabasıdır. Dağlık bir arazi üzerine kurulan Berberi kenti Matmata, evlerin mimari tarzı ile dikkat çekmektedir. Tunus'un güneyinde yer alan şehir 11. yüzyılda savaşlardan kaçan kişiler tarafından kurulmuştur.

        8

        WHİTTİER - ABD

        Alaska’da bulunan Whittier kentinin neredeyse tüm nüfusu 1957 yılında kışla olarak inşa edilen bir binada yaşamaktadır. Okul, market, belediye binası, kilise ve otelin olduğu binanın sakinleri, dışarı çıkmadan yaşamlarını sürdürebilmektedir. ABD’nin Alaska eyaletine bağlı Whittier şehrinde, 318 kişilik nüfusun neredeyse tamamı tek apartmanda yaşamaktadır.

        9

        ŞAFŞAVAN - FAS

        Şafşavan Fas'ın kuzeybatısında yer alan küçük bir kenttir. Aynı adlı ilin merkez kenti konumunda olan Şafşavan, mavi boyalı evleri ve sokaklarıyla adını dünyaya duyurmuştur.

        10

        CARACAS - VENEZUELA

        Caracas, Güney Amerika ülkesi Venezuela'nın başkentidir. 2015 yılında dünyanın şiddet oranı en yüksek şehirleri sıralamasında 100.000 kişi başına 120 cinayet ile ilk sırayı almıştır. Numbeo tarafından yapılan bir araştırmaya göre en güvenli şehirler listesinde sonuncu olup, dünyanın en güvenilir olmayan şehri seçilmiştir.

        11

        STEVİ STEFAN - KARADAĞ

        Sveti Stefan, Karadağ'da Budva şehir merkezine yakın ve Budva ili sınırları içinde yer alan küçük bir Adriyatik adasıdır. Kısa ve dar bir geçit ile karaya bağlantısı bulunan adaya sadece ada sakinleri, otel misafirleri veya rehberli turla gelen ziyaretçilerin gelmesine izin verilmektedir.

        12

        CHRİSTİANİA - DANİMARKA

        Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın merkezinde bulunan bilinen adıyla Özgürlük Semti olarak nitelendirilen bu yer özgür bireylerin sembolü haline gelmiştir. Özgür şehir Christiania 850 kişi nüfuslu ve 34 hektar alan kaplayan bir mahalledir.

        13

        BURANO - İTALYA

        Venedik'e yakınlığı ve rengarenk evleri ile bilinen Burano Adası "Küçük Venedik" olarak bilinmektedir. Renk renk sokakları ile milyonları kendine hayran bırakan Burano Adası İtalya'nın simgesi haline gelmiştir.

        14

        TRİSTAN DA CUNHA

        Tristan da Cunha, dünyada; üzerinde yerleşim olan karaya en uzak adasıdır. 1506 yılında Portekizli Amiral Tristao da Cunha tarafından keşfedilen adanın nüfusu 275 kişidir. Aktif volkanik kökenli bu adada havaalanı bulunmamakta, sadece küçük bir liman, bir okul, bir hastane, bir postane, bir müze, bir pastane, bir bar ve bir yüzme havuzu bulunmaktadır.

        15

        AYNOROZ - YUNANİSTAN

        Yunanistan'ın Türkiye sınırına yakın Halkidiki yarımadasının en doğusunda yer alan Aynoroz, Ortodoks din görevlilerine ve öğrencilere verilen bir bölgedir. Bu bölgeye sınırlı sayıda ziyaretçi alınmaktadır.

        16

        STROMBOLİ - İTALYA

        Stromboli, Sicilya'nın kuzey kıyısı açıklarında bulunan İtalya'nın aktif ve adayla aynı ismi taşıyan yanardağını bulunduran küçük adadır. Stromboli Yanardağı, sık sık püskürmesi sebebiyle ortaya çıkan ışıktan, "Akdeniz'in Deniz Feneri" olarak da bilinmektedir.

        17

        TEMEL REİS KÖYÜ - MALTA

        Temel Reis Köyü Malta'ya uğrayan kişilerin kesinlikle ziyaret ettiği bir köydür. Açık hava müzesi görevi üstlenen Temel Reis Köyü masal diyarlarını andıran görüntüsü ile turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir.

        18

        HALLSTATT - AVUSTURYA

        Hallstatt, Avusturya Salzkammergut'da yer alan bir köydür. 2001 yılındaki nüfus sayımı 946 kişi olarak belirtilmiştir. Hallstatt, tarih öncesi çağlardan kalma tuz üretimi ile bilinmektedir. Dünya tarihinin en eski tuz madeni burada yer almaktadır. Hallstatt UNESCO Dünya Miras Alanı içindedir.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ