Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Edirne'nin meşhur tava ciğerini ustalar eşliğinde uygulama mutfağı ile buluşturdu.

        Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri ile bir araya gelen Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar ve tava ciğeri ustası Uğurcan İmrak, okulun uygulama mutfağında ciğer kesme ve pişirme dersi verdi

        Edirne tava ciğerinin mutfak geçmişine dair gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından etkinlik, ciğerin temizlenme ve doğranma aşamaları hakkında yapılan uygulama ile sürdü.

        Eğitim etkinliği Dinar'ın deyimiyle "Kehribar gibi sarı, kelebek kadar hafif" Edirne ciğerinin usulüne uygun biçimde pişirilmesi ve özel sunum tabağının hazırlanmasıyla tamamlandı.

        Tava ciğeri pişirme eğitiminin ardından hazırlanan ciğerler öğrencilere ikram edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler