Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ehliyet sınav sonuçları sorgulama! - 23 Aralık MEB Ehliyet sınavı

        Ehliyet sınav sonuçları, 23 Aralık'ta gerçekleştirilen ehliyet sınavının ardından sürücü adayları tarafından merakla araştırılmaya başlandı. Ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği ehliyet sınav sonuçları için gözler MEB'de. Peki ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

        EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        2017 yılının son ehliyet sınavı bugün saat 14.00'de gerçekleştirildi. Ehliyet sınavına katılan adaylar, 'ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt aramaya başladı. MEB'in yayınladığı takvime göre 23 Aralık ehliyet sınav sonuçları 4 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak.

        REKLAM

        E-SINAV SALONLARI FAALİYETE GEÇİYOR?

        Kemal Şamlıoğlu, ayrıca 2018'den itibaren tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu yazılı sınavlarının da bilgisayar üzerinden yapılacağını bildirdi. Şamlıoğlu, uygulama ile adayların görsel açıdan zengin soruları cevaplayarak öğrendiklerini etkin şekilde sınavda uygulama fırsatı bulacağını vurguladı.

        Türkiye'de trafik ve sürücü eğitimlerinde son 4 yılda ciddi sıçrama yaşandığını dile getiren Şamlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu eğitimlerin kalitesini artırmak için yeni çalışmalarını sürdüğünü sözlerine ekledi.

        EHLİYET SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Sınavda 4 konu üzerine soru soruldu: İlk yardım 12 soru, Trafik 23 soru, Motor 9 soru, Trafik adabı 6 soru. Toplam 50 soru, sınav süresi ise 60 dakika.

        Milli Eğitim Bakanlığı, sınav sisteminde 4 yanlış 1 doğruyu götürne uygulaması yapmıyor. Her sorunun "2 puanı" var. Sınavdan geçilebilmesi için en az 70 puan alınması gerekiyor. 35 soruya doğru cevap veren kursiyer, sınavı geçmiş oluyor.

        Sınav soruları ve cevapları konusunda bakanlıktan resmi tarih açıklaması bulunmamaktadır. Geçen sınavlara bakıldığında Cumartesi günü yapılan sınava dair sorular ve cevaplar Pazartesi günü yayımlanmaktadır. Sorular yayınlanır yayınlanmaz haber içeriğimizde olacaktır.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ