Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Lüks 150 milyon euroluk şov! - Alışveriş Haberleri

        HABERTÜRK

        CNR Avrasya Boat Show, Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuvarları Fuarı bu yıl kapılarını Yenibosna’da yarın açıyor. 24 Şubat’a kadar sürecek ve bu yıl altıncısı düzenlenecek fuara binin üzerinde firma katılıyor.

        Fuarda toplam değeri 150 milyon Euro olan yaklaşık 250 tekne modeli sergilenecek. Bu teknelerin fiyatları ise 500 bin ile 2.3 milyon Euro arasında değişiyor. 125 bini aşkın ziyaretçinin gezmesi beklenen fuarın 1 milyar dolarlık iş hacmi yaratacağı öngörülüyor.

        7 SALONDA SERGİLENECEK

        Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenlenen dev organizasyona Uluslararası Boat Show Organizatörleri Federasyonu (IFBSO) da destek veriyor. 7 salonda 85 bin metrekare alanda kurulacak fuarda 1’inci salonda mega, 2’nci salonda orta büyüklükteki tekneler yer alırken, 3’üncü salonda yelkenliler, 4’üncü salonda ise bot, motor ve küçük tekneler bulunacak.

        Fuarın diğer salonlarında ise makine - hidrolik ekipmanlar ile tekne aksesuvarları sergilenecek. Erem: Fuar sektörü ticari açıdan doyuracak CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, 125 bin kişilik ziyaretçinin beklendiği Avrasya Boat Show Fuarı’nın sektörü sadece ticari açıdan doyurmasının yanında yapılacak seminerlerle de bilinçlendireceğini ifade etti.

        Erem, fuarda Gezi Tekneleri Yönetmeliği, Süper Yat Endüstrisi ve Denizcilik Endüstrisinde Küresel Çevre Mevzuatı ile ilgili seminerlere dikkat çekti. Fuarda denizcilik seminerleri de var CNR Avrasya Boat Show'da sektörü yakından ilgilendiren etkinlikler de gerçekleştirilecek. 18-20 Şubat tarihleri arasında 3 gün süreyle yapılacak seminerlerde Uluslararası Deniz Endüstrisi Birliği (ICOMIA) yetkilileri konuşmacı olacak.

        ICOMIA Çevre Faaliyetleri Müdürü Albert Willemsen ve ICOMIA Teknik Müdürü Udo Kleinitz; “Gezi Tekneleri Yönetmeliği”, “Süper Yat Endüstrisi” ve “Denizcilik Endüstrisinde Küresel Çevre Mevzuatı” konularında bilgiler verecek.

        FUARIN EN PAHALI TEKNELERİ

        Firma adı Modeli Büyüklüğü Satış fiyatı

        Numarine Numarine 78 24 metre 2.3 milyon Euro

        Trio Deniz Sessa C68 21.1 metre 2.1 milyon Euro

        Deniz Yatçılık Absolute 70 22 metre 2.1 milyon Euro

        Fairline SQUADRON 65 20.4 metre 1.4 milyon Sterlin

        Fairline Targa 62 19.3 metre 892 bin Sterlin

        Deniz Yatçılık Absolute 55 16.6 metre 720 bin Euro

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ