Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Gıda 1 aylık Ramazan'ın 1 günlük maliyeti! - Alışveriş Haberleri

        Türkiye Kamu-Sen hesapladı; 4 kişilik bir ailenin iftar sofrasını donatmak için günde en az 38.94 lira harcaması gerekiyor. 1 aylık iftar sofrası harcaması bin 168 lira oluyor.

        11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi, ilk iftar sofraları bugün kurulacak. Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, iftar sofralarının maliyetini hesapladı. Buna göre; 4 kişilik bir ailenin iftar yapması için gerekli olan günlük tutar en az 38.94 lirayı; Ramazan ayı boyunca ise bin 168 lirayı buluyor. Araştırmada, oruç ibadetini yerine getiren bir kişinin, sağlıklı şekilde aktivitelerini sürdürebilmesi için günlük yaklaşık 3 bin kaloriye ihtiyacı olduğu belirtildi. Takvim'e göre, geleneksel Ramazan yemeklerinden yola çıkılarak hazırlanan tabloda, 4 kişilik iftar sofrasında et, çorba, pilav, peynir, meyve, salata, pide, tatlı, reçel, zeytin ve hurmaya yer verildi. Bir ailenin iftar sofrası günlük 38.4, Ramazan boyunca bin 168 lira olarak hesaplandı.

        'YÜZDE 31.8 ARTTI'

        Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk, geçen yılki iftar maliyetini günlük 29.54 lira, Ramazan ayı boyunca ise 886.2 lira olarak hesapladıklarını belirterek, oruç açmanın maliyetinin geçen yıla göre yüzde 31.8 oranında yükseldiğini söyledi. Koncuk, Ramazan ayı geldiğinde fahiş zamlarla karşılaşıldığını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ