Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Kaan Terzioğlu Turkcell'in mali rakamlarını değerlendirdi - Borsa Haberleri

        Yaklaşık 1 ay önce göreve gelen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, hedeflerinin bölgesel varlığı olan küresel ürünler yaratan bir Turkcell yaratmak olduğunu, bunun için organizasyon yapısını yenilediklerini söyledi.

        Turkcell’i “Turkcell Türkiye”, “Turkcell Uluslararası” ve “Diğer İştirakler” olarak 3 ana gruba ayırdıklarını belirten Terzioğlu, Diğer İştirakler kısmında kendilerine küresel anlamda değer katabilecek birçok yeni yatırımı, uygulamayı düşünebileceklerini dile getirdi.Turkcell’in ilk çeyrek finansal sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuşan Terzioğlu, gelecek dönemde şirketi entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri sunan küresel bir operasyon olarak gördüklerini kaydetti. Terzioğlu,

        “Turkcell; Hizmete odaklanan, müşterisine odaklanan ve müşterisine birleşik zenginleşmiş hizmetler sunan, bireysel ve kurumsal anlamda fark yaratmalarına destek veren, küresel, bölgesel varlığı olan, küresel ürünleri olan bir dünya şirketi olarak görüyoruz” diye konuştu.

        ‘İLK ÇEYREKTE REKOR KIRDIK’

        Turkcell’in ilk çeyrek net kârı yurtdışı iştiraklerindeki kur giderlerinin etkisiyle yüzde 61 düşüşle 141.6 milyon liraya geriledi. Kur etkisi dışarıda tutulduğunda şirket ocak-mart döneminde güçlü operasyonel sonuçlara ulaştı.

        Satış gelirleri yüzde 4.3 artışla 2 milyar 978 milyon liraya, Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) ise yüzde 4.5 artışla 927 milyon liraya çıktı. Büyümedeki en büyük etken, Turkcell Türkiye’nin yıllık bazda yüzde 46 artış kaydeden data gelirleri oldu. Turkcell’in tüm servislerinin toplamı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artış gösterdi. Terzioğlu, “Turkcell Türkiye sadece ciro ve FAVÖK’te değil, net kârda da rekor bir çeyrek geçirdi. Turkcell Türkiye 779 milyon lira net kârıyla yüzde 40’lık büyüme gerçekleştirdi” dedi. Terzioğlu, yılsonu için daha önce öngördükleri yüzde 6-9 ciro artışı beklentilerini koruduklarını kaydetti.

        ‘4G İHALESI YARIN, 5G ÖBÜR GÜN OLACAK GİBİ HAZIRLANIYORUZ’

        Terzioğlu, 4G ihalesi iptal olursa Turkcell’in projeksiyonlarında değişiklik olup olmayacağı ile ilgili soruya “4G ihalesi yarın, 5G öbür gün olacakmış gibi hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Ancak mevcut sorgulamayı da sağlıklı buluyoruz, ilgili bakanlık ve ilgili tüm kurumlarla diyalog içindeyiz” yanıtını verdi.

        4G’nin bir an önce hayata geçmeseni istediklerini belirten Terzioğlu “Bir hizmet şirketiyiz 4G ya da 5G olsun müşterilerimize hizmet etmeye hazırız. ‘4G, 5G’den önce mi gelmeli?’; bu tartışmaya girmek istemiyorum. Turkcell olarak 4G’de de 5G’de de sorumluluk almaya hazırız“ dedi.

        Asıl sorunun fiber altyapı olduğunu vurgulayan Terzioğlu, “Bizim dijital dönüşümü sağlamamız lazım. Bunun için yasa gerekli” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “4G değil 5G’ye geçelim” açıklamasının ardından 26 Mayıs’taki 4G ihalesinin iptal edilebileceği belirtilmişti.

        ‘YATIRIMA AÇ VE BÜYÜME ODAKLIYIZ’

        Bölgedeki fırsatların bazılarını değerlendirdiklerini kaydeden Terzioğlu “Turkcell’i güçlendirecek; stratejik opsiyonları her zaman değerlendireceğiz. Bizi yatırıma aç ve büyüme odaklı göreceksiniz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ