Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Schréder, Türkiye’de Schréder Aydınlatma olarak devam edecek - İş-Yaşam Haberleri

        Dünya geneline yayılmış 46 şirketi bünyesinde barındıran, 100 yıllık geçmişe sahip Schréder’in Türkiye ofisi, Schréder Aydınlatma Ticaret A.Ş. olarak yoluna devam edecek. Türkiye’deki çalışmalarına ve operasyonuna hız veren Schréder, müşterilerine; aydınlatma, akıllı kontrol sistemleri, finansman, güvenlik ve daha pek çok alanda tasarımdan, satış sonrası hizmetlerine kadar eksiksiz çözümler sunuyor.

        “TÜRKİYE'DEKİ FAALİYETLERİMİZE HIZ VERİYORUZ”

        Türkiye yatırımlarına devam edeceklerini söyleyen Schréder Aydınlatma Genel Müdürü Zeynep Akkaya, " 2016 yılına iki yeni gelişmeyle başladık. Hem Schréder Global’in CEO’su değişti hem de Türkiye’de yeni bir şirket kurduk. Türkiye’deki çalışmalarımıza hız veriyoruz, organizasyon yapımızı güçlendiriyoruz. Artık bir şube olarak değil şirket olarak devam ediyoruz. Şirketimizin, sektörümüzün ve Türkiye ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. " dedi.

        Enerji verimliliği, tasarrufu ve aydınlatma teknolojileri bakımından hayatımıza önemli bir giriş yapan LED Aydınlatma sistemlerinin gün geçtikçe daha da öne çıktığını ifade eden Akkaya, “Türkiye’de 1993 yılından itibaren faaliyetlerine devam eden Schréder’in “Park ve Bahçeler”, “Yol”, “Tünel”, “Dekoratif Aydınlatma”, “Spor”, “Ulaşım”, “Endüstri” ve “Kampüs” olmak üzere sekiz segmentteki güçlü varlığı, son kullanıcıların, yaşam kalitelerini sağlık ve güvenlik bakımından en sürdürülebilir biçimde arttıran kapsamlı çözümler sunabilmesi anlamında katma değer yaratabilmesini sağlıyor” diye ekledi.

        GLOBALE YENİ CEO

        Schréder’de Bölgesel Yönetim Direktörü olan Didier Wellens, 2016 Ocak itibariyle Schréder Global’in CEO’su oldu.

        ICHEC Brüksel Üniversitesi’nde İşletme Mühendisliği lisansını tamamlayan Didier Wellens, ULB’de master ve Fransa’da özel bir okul olan İNSEAD’de Gelişmiş Yönetim Programı MBA yaptı. 2011-2016 yılları arasında Schréder’de 500 milyon Euro’luk gelir ve 400 insanın sorumluluğunu üstlenerek Orta Asya, Türkiye, Doğu Avrupa ve İskandinavya’da yer alan ortaklıkların ve faaliyetlerin denetlemesini yapan Wellens, 2016 itibariyle şirketin CEO’luk görevine atandı.

        1992- 2000 yılları arasında 50 milyon Euro’luk gelirli 310 çalışanlı bir telekomünikasyon şirketi olan Ascom’da önce Denetmen sonrasında İş Birimi Yöneticisi olarak çalıştı. Strateji planlama ve finansal puantaj kartlarını uygulamaya koydu, kablosuz alarm ileti sistemi bölümünün yönetimini yaptı. 2000- 2005 yılları arasında Group 4 Securicor şirketinde Genel Müdür olarak çalışan Wellens, şirketi yeniden yapılandırdı ve iki yeni devralma yerine getirdi. 2005 yılında Gunneboda şirketinde Yönetim Direktörü olarak, Belçikalı bir şirketin dar boğaz yönetimini üstlendi, şirketi yeniden yapılandırdı ve satış aktivitelerini yeniden kurdu. 2006 ve 2011 yılları arasında Schréder İş geliştirme Grup Direktörü olarak Almanya’da ışıklandırma kontrolleri geliştirme merkezi yaratan ve Hindistan ortaklığını kuran Wellens, Brezilya ortaklığında bir yönetim takımı oluşturdu. Wellens, anadili Fransızca dışında İngilizce, Almanca ve temel düzeyde İspanyolca biliyor.

        SCHREDER'İN TÜRKİYE'DEKİ ÇALIŞMALARI

        Türkiye’de, aydınlatma tasarımı ve çözümleri alanında adını gerçekleştirdiği Karadeniz Sahilyolu Tünelleri, Arkun Tüneli, Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü otoyol aydınlatma çalışmaları ve muhtelif otoyolların aydınlatma tasarımı ve uygulamaları ve İstanbul İstinye Park Alışveriş Merkezi’nin tüm dış aydınlatması, Samsun Sheraton dış cephe aydınlatması, Karaköy Balıklıhan cephe aydınlatması, Adana Pozantı otoyolu aydınlatması projeleriyle duyuran Schréder, Belçika’da kurulduğu 1906 tarihinden itibaren dünyanın dört bir tarafında proje ve uygulama anlamında gerçekleştirdiği aydınlatma çözümleri ile tanınıyor. Güvenli, sürdürülebilir ve yönetilebilir aydınlatma tasarımı ve mühendisliği anlayışını tüm çalışmalarında temel dayanak noktası olarak belirleyen Schréder, dünyada yüzlerce kentin, otoyolun ve tünelin aydınlatmasını gerçekleştiren marka olarak biliniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ