Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TOBB Başkanı: Global ticaret hacmi eskisi kadar canlı değil - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ihracat yapmayan KOBİ'leri ihracatçı hale getirmek için 'dış ticarette istihbarat' eğitimlerine başladı.

        Konu hakkındaki yorumlarını paylaşan Hisarcıklıoğlu, "Hükümetimiz yatırım ve ihracat için çok kapsamlı teşvikler üretiyor. Bizler de ihracat yapmak isteyen firmalarımızı yurt dışı hedef pazarlar, müşteriler, ülke mevzuatları hakkında dış ticaret bilgilendirmesi ile sınırları aşmaya teşvik edeceğiz" dedi.

        GLOBAL TİCARET HACMİ ESKİSİ KADAR CANLI DEĞİL

        Dünya ekonomisinin çalkantılı bir dönemden geçtiğini belirten Hisarcıklıoğlu, dünya dış ticaret hacminin, son 15 yılda iki defa gerileme yaşadığını dile getirdi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti.

        2008 yılı dünya ekonomik krizinin etkisiyle talep daralması yaşandı ve 2009 yılında 7,4 trilyon dolar, 2015 yılında ise 4,9 trilyon dolar küçülme oldu. Global ticaret hacmi eskisi kadar canlı değil. Gelişmiş ülkeler kendi ülke ekonomileri için korumacılık önlemlerini giderek artırıyorlar. Artık hiper rekabet koşullarına maruz kalıyoruz. KOBİ'lerin hiper rekabet koşullarında dünyaya mal ve hizmet satabilmesi giderek güçleşiyor.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ