Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Mobil imza evinizde - Makro Ekonomi Haberleri

        AA muhabirine açıklamada bulunan Serdar, kamu hizmetlerinin elektronik ortamda sunulacağı ''www.turkiye.gov.tr'' portalından hizmet alımının PTT şubelerinden alınabilecek şifre, elektronik imza ve mobil elektronik imza aracılığıyla gerçekleşebileceğini anımsattı.

        Turkcell'in sunduğu mobil imza hizmetini, Türkiye'de 75 bin abonenin kullandığını kaydeden Serdar, ''3G'nin devreye girmesiyle e-devlet uygulamalarını vatandaşın ayağına daha hızlı şekilde getireceğiz'' dedi.

        Yasal olarak ıslak imzaya eşdeğer olan mobil imzanın e-devlet uygulamalarının yanı sıra şu anda 13 banka, belediye ve sağlık gibi alanların da bulunduğu sektörleri içeren 35 uygulamada kullanıldığını bildiren Serdar, mobil imzanın, internet bankacılığı, ATM'lerden kartsız para çekme ve 2009'da başlayacak ev kapısını açma gibi kullanım alanlarının da bulunduğunu ifade etti.

        Serdar, ''Turkcell Mobil İmza''ya sahip olmak için abonelerin 2929'a ad ve soyadını yazıp SMS gönderebileceğini, abone merkezlerine ya da Turkcell'in birlikte çalıştığı finans kuruluşlarına başvurabileceğini kaydetti. Serdar, abonelerin ev adreslerine mobil imzalarını gönderdiklerini bildirdi.

        -''BİZ ORTAYA ÇIKARDIK, DÜNYAYA YAYILACAK''-

        Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Serdar, mobil elektronik imza uygulamasını Turkcell'in ortaya çıkardığını, uygulamanın tüm dünyaya yaygınlaştırılacağını söyledi.

        Serdar, çok sayıda elektronik işlem yapan abonelere ise en çok 5 YTL ile sınırlandırılan bir ücret tarifesi ile hizmet verdiklerini kaydetti.

        Mobil imza için ayrı bir sertifika ya da işlem ücreti alınmadığını bildiren Serdar, ''Mobil imza, cep telefonunuzda kanunen kabul edilen imzanız haline geldi. Mobil imza, çok ucuz ve hızlı alınabiliyor. Bu nedenle de dünyada kabul gören bir servis'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ