Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para DYH A.Ş'den yazılı açıklama - Makro Ekonomi Haberleri

        Doğan Yayın Holding'in sahibi olduğu iştiraklerinde bulunan DYH hisselerine haciz ve bu hisselerin üçüncü kişilere devrine kısıtlama tedbiri!

        Maliye, DYH'nin sahibi olduğu mal varlıklarının tespiti ve tespit edilecek mal varlıklarının da bloke edilmesini mevzuat gereğince bankalar, aracı kuruluşlar ve ilgili tüm kuruluşlara bildirdi.

        Varlıkların değer tespiti Maliye tarafından yapılacak. Borcu karşılayacak miktarda olmak üzere, söz konusu varlıklar üzerinde ihtiyati haciz devam edecek.

        Haciz edilen varlıkların değeri borç miktarını karşılamazsa, yönetim kurulu üyelerinin mal varlıkları haciz edilebilecek.

        HÜRRİYET'İN YÜZDE 66.56'SINA, DOĞAN GAZETECİLİK A.Ş'NİN (MİLLİYET, RADİKAL, POSTA) YÜZDE 70.76'SINA, DOĞAN BURDA'NIN (DERGİLER) YÜZDE 44.89'UNA İHTİYATİ TEDBİR

        *DYHOL******HURGZ******DGZTE******DOBUR*** DOGAN YAYIN HOLDING A.S.`NDEN GELEN YAZI:

        KONU: HALKALI VERGI DAIRESI MUDURLUGU`NUN YAZILARI. ACIKLANACAK OZEL DURUM:

        HALKALI VERGI DAIRESI MUDURLUGU`NUN YAZILARI BORSANIZ BASKANLIGI`NA DUN ILETILEN VE BORSANIZIN 17.03.2009 TARIHLI GUNLUK BULTENINDE DE ILAN EDILEN ACIKLAMAMIZDA, HALKALI VERGI DAIRESI MUDURLUGU`NUN SIRKETIMIZ ILE ILGILI MAL VARLIGI ARASTIRMASI- NI SURDURDUGU IFADE EDILMISTI. HALKALI VERGI DAIRESI MUDURLUGU`NUN KONUYA ILISKIN YURUTTUGU CALIS- MALAR KAPSAMINDA, SIRKETIMIZE AIT VE MERKEZI KAYIT KURULUSU ILE ARACI KURUMLAR NEZDINDEKI IHRACCI/YATIRIM HESAPLARINDA BULUNAN ISTIRAK HISSELERI UZERINDE `IHTIYATI TEDBIR` UYGULAMASINA

        BASLANMISTIR. BUNA GORE; ISTIRAKLERIMIZDEN HURRIYET GAZETECILIK VE MATBAACILIK A.S. SERMAYESININ % 66,56`SINI, DOGAN GAZETECILIK A.S. SERMAYESININ

        % 70,76`SINI VE DOGAN BURDA DERGI YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.S. SERMAYESININ % 44,89`UNU TEMSIL EDEN SIRKETIMIZE AIT HISSELERIN BIR BASKA KISIYE DEVRI MEVCUT DURUM ITIBARIYLE KISITLANMISTIR. ANCAK SOZKONUSU HISSELERE AIT MALI (KAR PAYI)

        VE YONETIMSEL (GENEL KURULDA OY KULLANMA) HAKLAR SIRKETIMIZ TARAFINDAN KULLANILMAYA DEVAM EDECEKTIR.

        DOĞAN YAYIN HOLDİNG A.Ş'DEN GELEN YAZI-2

        DOĞAN YAYIN HOLDİNG A.Ş'DEN GELEN YAZI-2

        Konu: İhtiyati haciz sürecine dair basında yer alan haber ve yorumlara istinaden.

        Açıklanacak özel durum: İhtiyati haciz sürecine dair basında yer alan haber ve yorumlara. Bugün bazı yayın organlarında yer alan şirketimiz ile ilgili haberlerde Doğan Grubu'nun tüm şirketleri ve yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri hakkında haciz işlemleri başlatıldığı anlamına gelecek şekilde, yasa gereği, anonim şirketlerde vergi borcundan ortaklar da sorumlu tutuluyor. DYH'nin hissedarı olan grubun üst düzey yöneticilerinin şahsi mal varlıkları ve banka hesapları da haczedilebiliyor ifadelerine yer verilmiştir.

        Öncelikle belirtmek isteriz ki; Bu haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamakta olup, yalan ve yanıltıcıdır.

        Vergi yasalarına göre; Bir anonim şirketin vergi borcu nedeniyle, ortaklarının, iştiraklerinin ve bağlı şirketlerinin sorumlu tutulması kesinlikle mümkün bulunmamaktadır. Ancak, bir anonim şirketinin vergi borcu nedeniyle haciz edilen kendi mal varlığı, vergi borcunu karşılamaya yetmediği takdirde ve sadece ilgili anonim şirketin yönetim kurulu üyeleri (üst düzey yöneticilerinin değil) ile sınırlı kalmak kaydıyla şahsi mal varlıklarına ihtiyati haciz uygulaması yoluna gidilebilir.

        Daha önce kamuya açıklandığı üzere doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan TV Holding A.Ş'nin sermayesinin yüzde 45,40'ini temsil eden hisse senetleri Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nce, haciz tutanağıdüzenlemek suretiyle, teslim alınmıştır. Teslim edilen bu hisse Senetlerinin değeri, teminata verilen taşınmaz dahil toplam 1.089.450.000 TL olup, toplam olarak 914.820.334 TL olarak bildirilen kamu alacağını % 19 fazlasıyla karşılayacak tutardadır. Doğan TV Holding A.Ş . Hisse senetlerinin vergi dairesince kabul edilmediği iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Borsanız Başkanlığı'na dün iletilen ve Borsa'nızın 17.03.2009 tarihli günlük bülteninde de ilan edilen açıklamamızda, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’nü şirketimiz ile ilgili mal varlığı araştırmasını sürdürdüğü ifade edilmiştir. Bu araştırma sonunda tespit edilen mal varlıklarının borcu karşılamaya yeterli olduğunun tespiti halinde şirketimiz yönetim kurulu üyelerinin şahsi mal varlıkları üzerinde işlem yapılması söz konusu olmayacaktır.

        HİSSELER İŞLEME AÇILDI

        Bu arada, Doğan Grubu'nun İMKB'de işlem gören hisse senetlerinin işlem sıraları açıldı.

        Doğan Grubu şirketlerinin, sabah ''şirketlerle ilgili olarak basında yer alan habere istinaden şirketlerden açıklama istenilmesi'' nedeniyle kapatılan işlem sıraları, şirketlerden gelen açıklamaların duyurulmasının ardından yeniden açıldı.

        Açılışın ardından şirketlerin hisse senetlerinin, yüzde 1 ile 6 arasında değişen oranlarda değer kaybettiği görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ