Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Pegasus Kargo hedef büyüttü - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        2005 yılından beri hava kargo taşımacılığı yapan Pegasus Kargo, Boeing 737 tipi uçaklar ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Avrupa’nın çeşitli bölgelerine kargo gönderimi gerçekleştiriyor. Yurtiçinde 15, yurtdışında 14 adet uçuş noktasına sahip olan Pegasus Kargo, 2009 yazında Elazığ, Berlin, Krasnodar, Brüksel, Paris, gibi açılacak yeni uçuş noktasıyla kargo gönderimini daha da genişletiyor. Pegasus Kargo, aynı zamanda iç ve dış antrepo ve iç hat taşımacılığında B737- 400 kargo uçağını kullanmayı hedefliyor.

        ‘Daha uygun fiyata kaliteli hizmet’ misyonu ile yola çıktıklarını belirten Pegasus Kargo Müdürü Aydın Alpa, Pegasus Kargo’nun büyümesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Müşterilerimize sürekli pozitif çözümler ve alternatifler sunuyoruz. Sektörde gittikçe artan pazar payımız doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Zamanında teslim performansıyla önümüzdeki dönemlerde de göz doldurmaya devam edeceğiz”

        Pegasus Kargo, Pegasus Havayolları’nın filosundaki 10 adet B737-800, üç adet B737-500 ve iki adet B737-400 uçak ve İZair’e ait üç adet A319-100 ile bir adet A320-200 uçağını kullanıyor. Pegasus Havayolları 2015 yılında 40 uçağa sahip olmayı hedeflerken Pegasus Kargo’da artan uçak sayısıyla beraber taşıma kapasitesini artıracak.

        Merkezi İstanbul’da olan Pegasus Kargo’nun Sabiha Gökçen Havalimanı ve İzmir’de ofisleri bulunuyor. 2005 yılından bu yana genel satış acentesi olan Skyline Air Services ile 2012’ye kadar çalışacak Pegasus Kargo, aynı zamanda IATA CASS üyesi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ